У Львові розгорнуть понад 1 тис. пунктів обігріву і зв’язку

У Львові розгорнуть понад 1 тис. пунктів обігріву і зв’язку
У Львові розгорнуть понад 1 тис локацій, де можна зарядити телефони, погрітися, випити гарячого чаю чи кави. Перші 18 уже працюють.

Зігрітися, випити теплого чаю, зарядити ґаджети та зв'язатися з рідними: у Львові розгортають пункти обігріву. Загалом таких має бути понад тисяча, – кажуть у мерії.

Зважаючи на останні атаки наших ворогів росіян, зокрема по нашому місту. Ви знаєте, що велика кількість критичної інфраструктури є під загрозою, тож аби бути готовими до різних сценаріїв. Нам важливо, щоб у місті працювали функціонували на різні випадки локації, - каже Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова

Один із них – на Сихові, у культурному осередку на Довженка, де одночасно можуть перебувати 150 осіб. Тут є три генератори, металева пічка, теплова гармата на дизелі та речі першої необхідності. Відтак у випадку блекауту, проблем з опаленням чи зв’язком, жителі Львова зможуть зігрітися тут.

 Ті люди, які приходять з дітьми, можуть підніматися на 2 поверх, де працює ЮНІСЕФ точка спільно обладнана дитяча зона. Третя зона обладнана – це також є грантовий проект вже від юсейд це є молодіжний центр, де працює коворкінг, - повідомила Марта Іванишин, керівниця Центру Довженка.

Окрім того тут завершується ремонт ще одного укриття, площею в понад 100 м2.

Тут опалення буде альтернативне також котел і підігрів підлоги. Електрика в звичайний час, в гірший – сюди будуть підєднані генератори.

Перші 18 пунктів обігріву уже діють. Дізнатися час та умови, за якими вони працюють можна на «Гарячій лінії» міста за номером 1580.

Загалом ж Через ракетні обстріли росіян енергетичної інфраструктури України, усі готуються до надскладної зими. У мерії напрацювали план: 3 протоколи – себто стадії реагування на критичну ситуацію. Пункти обігріву – це перший крок. Якщо ситуація у місті погіршиться і електроенергії не буде більше 24 годин – у місті запустять другу хвилю.

За протоколом, у нас розгортається більше ніж 172 пункти обігріву – мова йде про розгортання таких центрів в наших закладах культури, в наших закладах освіти, інших комунальних установах. Освіта за таких умов припиняє функціонувати і фактично ми переходимо на інший режим роботи, - повідомляє Євген Бойко, в. о. директора департаменту гуманітарної політики Львівської міськради

А у третьому протоколі йдеться про ті пункти, які облаштували містяни у своїх помешканнях. Таких будинків, у яких жителі встановили буржуйки, за даними мерії наразі налічується 733.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Пацієнти центру НЕЗЛАМНІ на ерготерапевтичній кухні готували вареники із професійними кухарями Пацієнти центру НЕЗЛАМНІ на ерготерапевтичній кухні готували вареники із професійними кухарями
Пацієнти центру НЕЗЛАМНІ на ерготерапевтичній кухні готували вареники із професійними кухарями. Таке заняття добре впливає на фізичну та психологічну реабілітацію захисників
Данське місто ОРХУС підтримає Центр «НЕЗЛАМНІ» Данське місто ОРХУС підтримає Центр «НЕЗЛАМНІ»
Данське місто Орхус підписало угоду та стало 4 містом, яке підтримає Центр «Незламні»
Відновлюють обличчя після російського обстрілу: історія вчительки з Лисичанська Відновлюють обличчя після російського обстрілу: історія вчительки з Лисичанська
Львівські хірурги відновлюють обличчя вчительки з Лисичанська, яка постраждала від російського обстрілу
Loading...
Load next