Мешканці ОСББ «Леви міста» розіграють арт-об’єкт з уламку СУ-34, щоб купити вантажівки для ЗСУ (відео)

Мешканці ОСББ «Леви міста» розіграють арт-об’єкт з уламку СУ-34, щоб купити вантажівки для ЗСУ (відео)
Мешканці ОСББ «Леви міста» збирають кошти на вантажівки для ЗСУ. Для цього вони розіграють серед меценатів арт-об’єкт, який створили з уламка від ворожого винищувача СУ-34.

Мешканці ОСББ «Леви міста» запустили кампанію по збору коштів на вантажівки для ЗСУ. До цього вони своїми силами збирали гуманітарну допомогу для військових та навіть закупили за кордоном кілька позашляховиків, що потім скерували нашим бійцям

Замінили мінімально розхідники, що було потрібно, щоб впевнитися, що він спокійно доїде сюди, що все буде добре. Тут ми знайшли так само інших волонтерів, які мали змогу виїхати й забрати. Так ми привезли його сюди й передали військовим. Ми зрозуміли, що це справа потрібна й автомобілі в них, як розхідний матеріал. Потім  було ще 2 автомобілі. Потім військові попросили карету швидкої допомоги. Бо їм там спереду потрібно чимось вивозити поранених, - каже Артем Каліновський, співініціатор проєкту, волонтер.

Станом на сьогодні по проєкту «Не. Твоє. Небо.» ми спланували  закупку 2-х повнопривідних вантажівок для однієї з військових частин ДШВ й для однієї з части сухопутних військ, - розповів Василь Дзяма, співініціатор проєкту, голова ОСББ «Леви міста».

Зараз їм необхідно назбирати щонайменше 500 тисяч гривень. Щоб досягнути поставленої мети вони планують розіграти серед меценатів артоб’єкт, який створили з використанням уламку від ворожого винищувача СУ-34, що збили 5 березня над Чернігівщиною. Його волонтери здобули під час гуманітарного виїзду на передову. Для створення цієї скульптури залучили коваля Романа Іватьо.

Зіскануйте код для детальнішої інформації

Ми спочатку думали над якимось там підставками чи якимись речима такими, щоб якось воно було оформлене. Також були така ідея спільна нашої фабрики, щоб можливо якось почепити це на стіну у якусь сітку, а потім воно розвинулось  й дійшли до такого висновку, що цікаво було би його зловити в сачок. Простий такий, дитячий сачок, - розповів Роман Іватьо, художник-коваль.

Назву для цього проєкту придумали майже одразу.

Одна дівчина, наша знайома Світлана Деркач придумала таку назву одразу. Вона пішла від поста, що колись опубліковували, мовляв, 60 000 російських солдат ніколи не зможуть вивчити 60 000 слів українською, але ті з них хто виживуть, зможуть скласти три слова – не твоя земля. Вирішили якось пов’язати це з небом  й створили фактично таку назву «Не. Твоє. Небо.». Назва виникла майже одразу, довго не думали й одразу затвердили, - розказав Володимир Бранець, співініціатор проєкту, волонтер.

Ця назва на думку волонтерів, передає всю суть незламності нашого народу у боротьбі з ворогом, який не цурається вбивати мирних жителів та захоплювати чужі території. Розігруватимуть артоб’єкт через донати.

Потрібно задонатити суму кратну 100 грн, вказати в коментарях свій контактний номер телефону, щоб можна було зв’язатися з людиною та ім’я. І в результаті 100 грн дає 1 шанс, чим більший донат, тим більше в тебе шанси. В кінці збору буде проводитися розіграш. Рандомно обереться переможець, який й виграє цей артоб’єк, - каже Артем Каліновський, співініціатор проєкту, волонтер.

В нас є сторінка в інстраграмі, у фейсбуці, є ютуб канал де буде проводитися розіграш, навіть спробували тік-ток запустити. В цих соцмережах ми висвітлюємо інформацію, яка пов’язана із проєктом «Не. Твоє. Небо. », висвітлюємо всю волонтерську діяльність. Це не лише вантажівки, а також є безпосередньо якісь такі невеличкі теж потреби військових у зимовій формі, у взутті, які теж змушені якось закриватися, - сказав Володимир Бранець, співініціатор проєкту, волонтер.

Розіграш відбудеться 24 лютого під час онлайн-трансляції на сторінці проєкту «Не. Твоє. Небо.» у ютубі.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com
 

Читайте також
Зі сцени – на Схід: як львівські митці збирають гуманітарну допомогу та допомагають вимушено переселеним людям (відео) Зі сцени – на Схід: як львівські митці збирають гуманітарну допомогу та допомагають вимушено переселеним людям (відео)
Заньківчани розгорнули у своєму театрі волонтерський центр: сортують гуманітарну допомогу та надають тимчасовий прихисток переселенцям.
У Львові діти продають квіти, щоб зібрати кошти для нашої армії (відео) У Львові діти продають квіти, щоб зібрати кошти для нашої армії (відео)
У центрі Львова провели спеціальну акцію, аби зібрати кошти для закупівлі захисного спорядження для наших військовослужбовців.
День Збройних Сил Ураїни: у Львові вшанували загиблих воїнів (фото, відео) День Збройних Сил Ураїни: у Львові вшанували загиблих воїнів (фото, відео)
Львів долучиться до телемоста за участю президента Володимира Зеленського.
Loading...
Load next