Показати справжнє лице путіна: у Львові відкрили виставку плакатів (відео)

Показати справжнє лице путіна: у Львові відкрили виставку плакатів (відео)
У сквері «На Валах» відкрили виставку плакатів українського художника Андрія Єрмоленка та польського графіка Войцєха Коркуця.

 У сквері «На Валах» відкрили виставку плакатів українського художника Андрія Єрмоленка та польського графіка Войцєха Коркуця. Більшість із них автори створили після початку повномасштабної війни. Та представлені тут і давніші роботи, які з роками стали лише актуальнішими. До прикладу, ось цей плакат Андрій Єрмоленко створив у 2016-му. Тоді на українські міста це не летіли ракети, їх не обстрілювали ворожі винищувачі. Але вже тоді автор знав, що той мир, про який бреше путін усьому світу, нам чекати не варто.

Оці голуби миру, про які розказував путін на той момент, почали перетворюватися на наших очах на літаки, які бомбардували наші міста.

Вони бомбардували насамперед ті міста, де жило дуже багато російськомовних людей. І це такий дисонан, - розказує Андрій Єрмоленко, художник, ілюстратор і дизайнер.

Цей плакат теж не менш символічний для автора.

Вони здирають з будівель наш знак тризуб, вони здирають наші прапори. На цьому плакаті показано: якщо російський окупант хоче жити, нехай підніме руки і зробить умовний тризуб. Хоч жити - покажи тризуб. І ми тебе вбивати не будемо, - додає Андрій Єрмоленко.

Робота Войцєха Коркуця, яку він створив у 2014 році після того, розказує як росія анексувала український Крим. Тоді автора дуже цькували за плакат, прокуратура навіть висунула йому звинувачення.

Ці люди, які обвинувачували автора декілька років тому, шо вони зараз би сказали. Це просто було таке превентивне уявлення його, ким насправді є путін, шо він дуже схожий на Гітлера. І те, що він робить, це те саме, що робив Гітлет, - каже Еліза Дзвонкєвіч, генеральна консулка Республіки Польща у Львові.

Додамо, що ця виставка отримала назву «День перемоги», і спершу її експонували у Варшаві. У Львові ж оглянути виставку можна впродовж двох тижнів.

Назва день перемоги - це те, чого ми очікуємо. Це те, до чого ми йдем щодня важкими втратами, але мужніми кроками наших збройних сил, мудніми кроками наших польських партнерів.

Там є дуже гарний плакат: раз ленін, раз сталін, раз путін. Два попередні закінчили своє життя і імперії розвалилися. Це саме чекає і на третій раз, - розповідає Максим Козицький, начальник Львівської обласної військової адміністрації

Також про подію висловився  директор Польського Інституту у Києві.

Ми боремося не тільки за свободу України, за безпеку Польщі. Але ми боремося проти думки, яка вважає, що одна людина - це майже господь у державі. Звертайте увагу на ці плакати, де маємо гру з прізвищем пітіна або його обличчям. Бо це показує наскільки російська держава ненормальна, - підсумував Роберт Чижевський.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv

Злата Новосельська - pravdatutnews.com 

Читайте також
Відома художниця Ірина Третяк презентувала нову колекцію картин (відео) Відома художниця Ірина Третяк презентувала нову колекцію картин (відео)
Про «почуття» до навколишнього світу, людей та улюбленої справи. Художниця Ірина Третьяк презентувала нову колекцію картин. Нові трансформовані твори стали продовженням вже відомої виставки Ірини «Арт-Гранат».
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
Loading...
Load next