У Білорусі розпочалася раптова перевірка бойової готовності військ: що про це думають львів’яни? (відео)

У Білорусі розпочалася раптова перевірка бойової готовності військ: що про це думають львів’яни? (відео)
Серйозної загрози з боку білоруської армії не вбачають, водночас розуміють, що рб і рф діють за єдиним сценарієм.

«Раптова» перевірка бойової готовності: армія Білорусі в найкоротші терміни вирушила у зазначені райони, проводить їхнє інженерне укріплення, організовує охорону й оборону. Не виключено й обмеження пересування цивільними трасами. наказ лукашенка. Про це йдеться у офіційній заяві Міноборони РБ. Навіть зводять переправи через дві річки: Німан і Березина.

Втім ці водяні потоки розташовані далеко від кордону з Україною. Загалом ж сили нашої оборони продовжують пильно стежити за армійськими дифірамбами лукашенка.

Приміром, речник ДПСУ Андрій Демченко запевняє: створення угруповання, яке могло б здійснити вторгнення, наразі не відмічається.

Для нас це нічого не змінює, ми і раніше повідомляли, що Білорусь і росія можуть готуватися до того, щоб або ж нагнітати ситуацію, як ми це бачимо постійними навчаннями, розгортанням регіонального угруповання військ союзної держави, тепер і перевіркою боєготовності білоруської армії, - каже Андрій Демченко, речник Держприкордонслужби України.

Українські військові серйозної загрози з боку білоруської армії не вбачають, сили оборони України постійно відпрацьовують злагодженість дій по всій протяжності лінії кордону з Білоруссю: від Волині – до Чернігівщини. Львів’яни ж у більшості довіряють цим даним.

Я думаю, що не підуть, бояться. Але там росія над ними стоїть. Можливо...

Я вважаю, що намагаються якось викрутитись, там, грають якісь свої ігри, типу підтримують. Але мені здається, що народ Білорусі сам по собі не хоче воювати з нами так само, як і війська, тому мені здається це більш для того, щоб стримувати наші війська на території суміжній з Білоруссю.

Але…

Якщо брати до уваги, що з території Білорусі ведуться обстріли і взлітають літаки, тому це вже можна вважати умовно нападом.

Про те, що влада білорусі активно співпрацює з росією і діють за єдиним задумом напряму свідчать то розгортання регіонального угруповання військ (яке, між іншим, існує з 20 років), то спільні навчання, то перевірка бойової готовності.

Ми бачимо, як росія активно тисне на білорусь, намагаючись втягнути її в те, щоб вона долучилася до повномасштабного вторгнення до нашої країни, тобто в таку відкриту війну, - сказав Андрій Демченко, речник Держприкордонслужби України.

Як підкреслив аналітичний проєкт “Білоруський Гаюн”, що відстежує воєнну активність та фіксує події на території Білорусі, востаннє таку перевірку військ самопроголошенець лукашенко проводив 11 жовтня одразу після проголошення формування спільного угруповання військ РБ і рф. А попередня до неї була в травні. На думку аналітиків Інституту вивчення війни, такі інформаційні потуги - радше психологічний тиск на українців, спроба “затиснути” військові сили на північному кордоні, аби вони не могли підсилити операції в місцях активних бойових дій.

Зусилля кремля спрямовані на те, щоб змусити Білорусь підтримати наступальну кампанію росії в Україні і це - частина довгострокових зусиль щодо зміцнення контролю над Білоруссю.

Втім за оновленою інформацією, в областях білорусі, суміжних з Київщиною, населення агітують добровольцями вступати до лав тамтешньої тероборони.

В той же час палата представників білорусі схвалила законопроект про запровадження смертної кари за державну зраду для військовослужбовців та представнків державної влади. не виключено що такі дії режиму лукашенка є одним із кроків підготовки до війни проти України, - повідомив Олексій Громов, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Як СБУ протидіє ворогу на передовій та в тилу? Як СБУ протидіє ворогу на передовій та в тилу?
Представники СБУ у Львівській області прозвітували про роботу з протидії ворогу не тільки на передовій, а і в тилу
Loading...
Load next