У Львівському ОХМАТДИТі з’явився сучасний рентген-кабінет (відео)

У Львівському ОХМАТДИТі з’явився сучасний рентген-кабінет (відео)
Новий рентген-апарат дозволяє в рази швидше виконувати обстеження з мінімальною дозою опромінення.

Сучасне обладнання – те, що допомагає нашим медикам ставити правильні діагнози, а потім правильно лікувати захворювання. Відтак, У Львівському ОХМАТДИТІ з’явилось більше можливостей для кращого обстеження діток, завдяки високотехнологічному рентген-апарату.

Це в першу чергу безпечність, що є в рази дає менше опромінення для пацієнта ніж традиційні цифрові рентген-апарати. Він має в своєму комплекті лічильник, який верифікує дозу радіаційного навантаження. Другий критерій це є швидкість, тому що в дитячій практиці швидкість має велике значення, щоб знімки були без артефактів, без розмитості, а дитині не завжди скажеш лежи спокійною, - каже Дмитро Квіт, директор Львівського «ОХМАТДИТу».

Третім критерієм є якість. Адже цей новий апарат набагато краще візуалізує проблему ніж традиційний рентген.

Ми на цьому апараті бачиме все в русі, тобто ми виявляємо вроджені вади шлунково-кишкового тракту. Тих дітей, яких потрібно оперувати, а яких непотрібно оперувати. Це є діагностика складна. Завдячувючи цьому апарату ми це бачимо. Також ми бачимо атрезії стравоходу. Це є також вади шлунково-кишкового тракту. Чи потрібно оперувати, чи непотрібно оперувати. Ниркові вади бачимо, вади сечовидільної системи чи потрібно оперувати чи ні, - розповів

Богдан Мальований, медичний директор Львівського «ОХМАТДИТу»

Варто зазначити, що кожного року діагностику рентген-апаратом потребує близько 4 тисяч маленьких пацієнтів.

До цього часу в нас взагалі не було скопічного апарата, не було. Цей апарат прекрасний чудесний і те що ми раді мало сказано, ми професійно задоволені, тому що в нас є розвинена хірургія, широко розвинена і в нас є діти котрі повинні мати обстеження хірургічні.  Він є трьохмісний, багатофункційний, цифровий рентгеніфвський комплекс називається Флюксивіжин, - сказав Зеновія Жидяк, лікарка-рентгенолог Львівського «ОХМАТДИТу».

Можемо виконувати на ньому рентгенограми. То є станція робоча лаборанта, де він вносить, реєструє дані пацієнта, вибирає певну ділянку обстеження та виконує рентгенограму. Відтоді зразу миттєво зображення перекидається на робочу станцію лікаря і ми вже отримуємо готове зображення.  Ми можемо безпосередньо збільшувати ділянку інтересу, яка нас цікавить виділяти її, коригувати, - сказав Наталія Жулинська, лікарка-рентгенолог Львівського «ОХМАТДИТу».

Сучасне програмне забезпечення дозволяє проводити весь комплекс роботи, від отримання цифрового зображення до його архівування та передачі у медичну інформаційну систему.

Дуже є корисним для нас те, що одразу результати обстеження заходять в нашу медичну інформаційну систему і лікар онлайн, буквально на своєму робочому місці бачить результати обстежень, - каже Дмитро Квіт, директор Львівського «ОХМАТДИТу».

Додамо, що вартість такого апарату 7.5 мільйонів гривень. Його придбали за державні кошти. Окрім того, лікаря за зароблені гроші у сумі 240 тисяч гривень зробила ремонт у рентген кабінеті.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
У дитячій лікарні Львова запрацював надсучасний рентгенівський апарат (відео) У дитячій лікарні Львова запрацював надсучасний рентгенівський апарат (відео)
Високотехнологічний рентгенапарат дає дозу опромінення удесятеро меншу, ніж звичайний. Вартість цього обладнання – близько 14 мільйонів гривень.
Благодійники передали ВАЖЛИВЕ медичне обладнання для ОХМАТДИТу Благодійники передали ВАЖЛИВЕ медичне обладнання для ОХМАТДИТу
«Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні» передала лікарні шприцеві насоси вартістю більше 180 тис грн
Досягнення Львівського ОХМАТДИТУ за рік Досягнення Львівського ОХМАТДИТУ за рік
За рік вдалося відкрити відділення реабілітації дітей. Також лікарі дали змогу трьом дітям чути та розвиватись, вперше встановивши кохлеарні імпланти
Loading...
Load next