У Львові відбувся благодійний концерт для родин загиблих воїнів і тих, хто боронить Україну (відео)

У Львові відбувся благодійний концерт для родин загиблих воїнів і тих, хто боронить Україну (відео)
У Львові відбувся благодійний концерт для родин загиблих воїнів, що віддали своє життя у боротьбі з ворогом. Усі зібрані кошти з цієї події скерують на підтримку ЗСУ.

У Львові відбувся благодійний концерт для родин загиблих воїнів, що віддали своє життя у боротьбі з ворогом. Оксана Ганкевич, матір 3-х дітей, втратила свого чоловіка у цій війні. Свій біль вона вклала у музичний кліп присвячений своєму коханому, який презентувала на цій події.  

Гасло «жити далі» це, мабуть, найнеобхідніше й найважливіше, що ми можемо зараз робити, бо наші кохані чоловіки віддали своє життя для того, щоб ми жили й були щасливими. Принаймні мій чоловік мені завжди так казав, що він був мені даний, щоб я була щаслива й він вірив в мене, напевне, навіть більше ніж я сама в себе вірила. І я зрозуміла, що якщо не я, то хто.  Саме я маю можливість розказати про таких жінок і я хочу про це говорити, - каже Оксана Ганкевич, авторка та керівниця проєкту «Краса рятує не тільки світ, але й душу».

Зараз жінка створила фотопроєкт, який присвячений жінкам, що теж втратила своїх чоловіків й надалі займатиметься підтримкою вдів загиблих героїв. Про те, що ні в якому разі не потрібно опускати руки розповів й Віталій Мурдза, захисник «Азовсталі», що пережив російський полон та повернувся до своїх рідних.

Я був впевнений, що в тилу моїм батькам, моїй дружині, що в них є підтримка, щоб вони не падали духом, щоб вірили, що я повернуся живий й здоровий. Так само зараз багато наших бійців ще знаходяться там й це дуже важливо. Важливо, щоб була згуртованість, щоб не був зараз кожен сам за себе, бо я не думаю, що ця війна дуже швидко закінчиться. Головне не опускати руки, військовим не опускати зброю. Й все вийде й ми обов’язково переможемо, - сказав Віталій Мурдза, боєць полку «Азов».

Також на цій події представлені й картини, які військовослужбовець Михайло Гаврилів малював перебуваючи на передовій.

З підручних матеріалів: це банківська картка, це спонжики, вата, це було будь-що. Навіть казали, що були каструлі, вони брали її кришку й малювали коло й це був місяць або інші речі. Щоб ви зрозуміли це все зроблено яскравими фарбами. Війна це сірість, а картини це яскравість й такий посил, що життя продовжується  й ми маємо далі робити те, що робили – малювати, писати, співати, творити, - каже Марина Портусь, організаторка заходу, засновниця БО «Благодійний Фонд Глобал Львів».


Показали й фотороботи, де зображені військовослужбовці, що проходять лікування у госпіталі. А родзинкою цієї події став концерт, де виступали знані музиканти, які теж неодноразово долучалися до подібних заходів.

Зараз ми цим концертом фактично завершуємо рік, ми запросили матерів загиблих, запросили військових лікарів, запросили жінок, мам, батьків, сестер тих людей, що зараз воюють, щоб об’єднати це в такий концерт подяки. Й ці артисти вони так само роблять благочинність, але вони роблять цю благочинність мистецтвом, вони дарують свою любов через мистецтво, свою увагу через мистецтво, - додала Марина Портусь.

Такі акції мало того, що вони дозволяють акумулювати, якісь кошти, які вкрай необхідні, вони інформують людей про людей й просто навіть враховуючи ситуацію з блекаутами люди мають можливість бути разом, бачити живих людей, я думаю, що це важливо. Тому варто долучатися, як і артистам, так і публіці, щоб ті заходи були, й вони були більш велилюдніші, - зауважив
Віктор Винник, лідер гурту «МЕРІ».

Організатори заходу зазначають, що усі зібрані кошти з цієї події підуть на підтримку наших ЗСУ.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Львіський пластун щодня пробігає півмарафон, щоб зібрати кошти на дрон для ЗСУ (відео) Львіський пластун щодня пробігає півмарафон, щоб зібрати кошти на дрон для ЗСУ (відео)
Загалом до кінця місяця Назар має пробігти понад 650 км.
У Львові розігрують розмальовані уламки ракет, якими бомбардували місто (відео) У Львові розігрують розмальовані уламки ракет, якими бомбардували місто (відео)
У Львові розігрують розмальовані уламки ракет, якими бомбардували місто 26 квітня та 3 травня. Усі зібрані кошти передадуть на потреби Збройних сил України.  
Loading...
Load next