У Львові проживає близько 300 безпритульних собак: як допомогти чотирилапим? (відео)

У Львові проживає близько 300 безпритульних собак: як допомогти чотирилапим? (відео)
У Львові за підрахунками спеціалістів зараз проживає близько 300-т безпритульних собак. Це враховуючи й тих чотирилапих, яких покинули свої господарі, бо виїжджали за кордон через війну.

У Львові за підрахунками спеціалістів зараз проживає близько 300-т безпритульних собак. Це враховуючи й тих чотирилапих, яких покинули свої господарі, коли виїжджали за кордон через війну.

Вони вигулюються, а особливо тут, де школа № 91, то зараз там не видно, а може й більше видно, а влітку, то просто жах. Оце шкільна площадка футбольна для вигулу собак. 

З настанням холодів кожен може допомогти цим тваринкам пережити зиму, кажуть у ЛКП «ЛЕВ». Люди можуть просто винести їм якусь їжу чи воду.

Важливий нюанс, що їжа має бути гарячою, теплою й вода так само. Бо зараз при морозах вона дуже швидко охолоджується  й щоб тваринки могли довший час їсти й пити. Також при можливості пускати собачок в під’їзди, котиків пускати в підвали. Дуже важливо водіям перевіряти капоти, бо дуже часто там ховаються  кошеняти й коти, щоб зігрітися, - розповідає Аліна Роспопова, речниця ЛКП «ЛЕВ».

Також додають, що все ж не варто забувати, що існують правила у поводженні з собаками, яких варто дотримуватися, щоб уникнути біди. Хоча й самі по собі пси зазвичай неагресивні.

Перш за все коли ви їх зустрічаєте на вулиці, якщо це поодинока собака, то вона як правило просто підходить до людини познайомитися без агресії, без будь-яких інших цілей. Ви можете просто до неї нахилитися, максимум протягнути ручку, щоб вона побачила, що у вас нічого немає, ви нічим їй не загрожуєте й що у вас не має їжі. Вона вас обнюхає і піде далі по своїх справах. Якщо ж ви зустрічаєте зграю, то тут потрібно намагатися їх максимально обійти обличчям до них, не обертатися спиною, не робити різких рухів, не тікати, нічим не кидати, не йти на місце, де вони відпочивають, - каже Вікторія Харітонова, кінологиня, адміністраторка ЛКП «ЛЕВ».

Представники ЛКП «ЛЕВ» розповідають, що в них систематично на патрулювання виїжджають ловці безпритульних тваринок, які забирають нечіпованих собак, але місць на всіх не вистачає. Тим паче з 1-го по 10 січня у ЛКП «ЛЕВ» заплановані карантинні заходи.

Зараз ми максимально усіх прилаштовуємо на перетримку, хто може взяти собі в сім’ю на прилаштування просто, щоб перебути цей період. Якщо людина забирає просто на перетримку, то після 10-го числа вона може просто привести назад й ми будемо надалі її прилаштовувати. Протсо зоб ми могли тут все продезінфікувати й собачки не знаходилися на території ми закликаємо громадян міста брати їх. Ми підберемо собачку по розміру по віку, по характеру, хто кого може утримувати в себе вдома, ми чим зможемо допоможемо, - додала Вікторія Харітонова.

Зараз шукають на тимчасове прилаштування господарів ще для 10-15 собачок. А загалом представники ЛКП завжди раді віддати тваринок на постійне проживання у люблячу родину.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У ЛКП «Лев» проводять безкоштовну вакцинацію від сказу домашнім тваринкам У ЛКП «Лев» проводять безкоштовну вакцинацію від сказу домашнім тваринкам
У ЛКП «Лев» наразі проводять безкоштовну вакцинацію від сказу домашнім тваринкам, що зможе вберегти вашого хвостатого друга від цього смертельного захворювання.
Чотирилапі охоронці українських кордонів: як інспектори-кінологи тренують своїх помічників? (відео) Чотирилапі охоронці українських кордонів: як інспектори-кінологи тренують своїх помічників? (відео)
Кілька місяців тренувань та в «поле». Кінологічний навчальний центр прикордонників підготував до випуску ще з півтори сотні чотирилапих охоронців кордону.
У Домівці врятованих тварин замерзають близько 100 чотирилапих У Домівці врятованих тварин замерзають близько 100 чотирилапих
У Домівці врятованих тварин через негоду замерзають близько 100 псів. Працівники притулку закликають брати хвостатих на перетримку, а також долучитися до збору коштів на облаштування вольєру
Loading...
Load next