Будівельний конфлікт: у Сокільниках виступають проти будівництва багатоповерхівок на вул. Успенській (відео)

Будівельний конфлікт: у Сокільниках виступають проти будівництва багатоповерхівок на вул. Успенській (відео)
У Сокільниках активісти виступають проти будівництва багатоквартирних будинків на вулиці Успенській.

У Сокільниках активісти виступають проти будівництва багатоквартирних будинків на вулиці Успенській. Вони розповідають, що дізналися про відповідний проєкт на минулорічних громадських слуханнях. Тоді йшлося про багатофункціональний комплекс з комерцією та вбудованими житловими приміщеннями на цій ділянці, але подробиць громаді ніхто не розповів. Довелося залучати й адвокатів до цієї справи.

Вже після того, як звернулася рада адвокатів у Львівській області, то копії цих детальних планів й зокрема цього були надані, це був вересень 2021 року. Після ознайомлення з ним я з жахом констатувала факт, що тут будується багатоквартирний будинок, а не багатофункціональний комплекс з комерцією. З житловою площею на 94 квартир, загальною площею 5600 кв. м проти 1200 кв м комерції, - каже Уляна Солонюк, голова ГО «Зручна громада».

Більше того за проєкт проголосував й депутат, який володіє цією ділянкою, каже активістка. Й додає, що це вже конфлікт інтересів. Головне те, що ця зона згідно генплану має призначення для зведення адміністративно-громадських будівель, зазначає жінка. У Сокільницькій сільській раді нам розповіли, що ділянка ця комерційна, й вони за підтримку будь-якої діяльності бізнесу, а житло, яке тут планується цілком законне.

Ну Пустомитівській трасі звичайно, що багатоповерхівок не буде, а якщо взяти 3 поверхи з 1-поверхом комерції, що в нас якраз на вулиці Успенській, то там проживають сини України, попередні керівники податкової  й так далі, то в них є й більше ніж 3 поверхи, особняки, але він має там 4 поверхи, - пояснює Тарас Сулимко, голова Сокільницької ОТГ.

Активісти ж додають, що ця ділянка абсолютно не підходить для розташування житлових приміщень розрахованих на 94 квартири.

Ми маємо тільки приватні будинки, приватні садиби, це виключно квартал садибної забудови, поруч тут навіть немає 12 м насправді ширини цієї вулиці. Поруч будується школа загальноосвітня на 660 учнів. На відстані витягнутої руки ми маємо церкву, ми маємо меморіал депортованим. І найбільша проблема в даному випадку ще та, що відразу впритул цієї ділянки ми маємо трасу Львів-Пустомити-Меденичі, з надзвичайно інтенсивним рухом, - розказала Уляна Солонюк, голова ГО «Зручна громада».

Зазначимо, що суд задовільнив позов активістки й скасував рішення, яким затвердили детальний план території на будівництво комплексу на цій ділянці. Припускають, що надалі справа може дійти й до Верховного суду України.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У Львові через будівництво на Личаківській стався зсув грунту (фото) У Львові через будівництво на Личаківській стався зсув грунту (фото)
У Львові на пагорбі вулиці Личаківської стався зсув грунту через будівництво.
Відкриття нового відділу продаж: у Сокільниках збудують сучасний житловий комплекс (відео) Відкриття нового відділу продаж: у Сокільниках збудують сучасний житловий комплекс (відео)
Компанія "LEV Development" відкрила у Сокільниках відділ продажу квартир у новому ЖК FEEL HOUSE.
Будівельні роботи по вулиці Тернопільській, 42 у Львові є законними, - відповідь “ІРОКСа” на звинувачення посадовця Будівельні роботи по вулиці Тернопільській, 42 у Львові є законними, - відповідь “ІРОКСа” на звинувачення посадовця
Будівельні роботи по вулиці Тернопільській, 42 ведуться згідно дозволу Інспекції Державного будівельного контролю у Львівській області №12-08ж від 13.03.2008 року. Цим документом дозволено виконання будівельних робіт з реконструкції нежитлових будівель під багатоквартирний житловий будинок з добудовою та надбудовою з нежитловими приміщеннями та підземною автостоянкою.
Loading...
Load next