Червоний Хрест України передав Західноукраїнському медцентру майже 10 тонн меддопомоги

Червоний Хрест України передав Західноукраїнському медцентру майже 10 тонн меддопомоги

Майже 10 тонн медичної допомоги. Такий цінний вантаж отримав Західноукраїнський спеціалізований медичний центр від товариства Червоного Хреста України.

Вартість цього обладнання, яке ми потім подивимось це біля 16 мільйонів гривень. Це і ліжка функціональні, це і апарати для вентиляції, це і пульсоксиметри сьогодні ми передаємо від наших чеських друзів велику партію пульсоксиметрів, - каже Микола Поліщук, президент товариства Червоного Христа України.

Також серед допомоги пів тисячі упакувань товарів медичного призначення для роботи хірургічного відділення, апарати для серцево-легеневої реанімації тощо.

Це апарат, який ставиться над пацієнтом коли проводяться реанімаційні заходи для того, щоб в ручному режимі не проводити реанімацію, - розповідає Андрій Синюта, директор Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру.

Варто зазначити, що у цьому медзакладі щорічно на стаціонарному лікуванні перебуває більше 7 тисяч дітей, та ще понад 70 тисяч отримують амбулаторні консультації.

Ми визначені як лікарня хаб в часі війни того що ми приймали діточок з цілої України, - додав Андрій Синюта, директор Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру.

Відтак, за час повномасштабної війни медзаклад прийняв тисячі вимушено переміщених маленьких з різними орфанними захворюваннями, в тому числі і онкологічними та онкогематологічними, нефрологічними патологіями тощо. Відтак, допомога благодійників це комфортні умови та лікування для всіх дітей України.

Це велика значуща допомога не тільки під час війни, але і під час ковіду. До того ми відчували, що червоний хрест є поруч, - резюмував Юрій Холод, заступник голови Львівської ОВА.

Додамо, що від початку бойових дій лікарня працює у посиленому режимі та цілодобово приймає пацієнтів.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
До Львова евакуаційним потягом доправили 16 поранених діток (відео) До Львова евакуаційним потягом доправили 16 поранених діток (відео)
Зі Сходу медичним потягом доправили 16 дітей з травмами в основному середньої важкості. Найменшій дитині - 9 місяців, найстаршій -17 років.
Перша аеромедична евакуація для дитини на Львівщині: 3-місячне немовля потрапило в реанімацію Перша аеромедична евакуація для дитини на Львівщині: 3-місячне немовля потрапило в реанімацію
Лікар розповів, що у дитини діагностували судомний синдром. Що сталою причиною їх виникнення поки що не відомо.
Loading...
Load next