У Львівській опері відбудеться спільний концерт Тараса та Соломії Чубай (відео)

У Львівській опері відбудеться спільний концерт Тараса та Соломії Чубай (відео)
У Львівській опери відбудеться унікальний концерт до дня народження поета Грицька Чубая. Вперше на одній сцені зі своїми сольними проєктами виступлять його діти Тарас та Соломія Чубай.

На сцені Львівської опери незабаром відбудеться особливий концерт присвячений пам’яті поета Грицька Чубая на якому зі своїми сольними проєктами виступлять його діти Тарас та Соломія Чубай.

Унікальність в тому, що вперше будемо з моїм братом виступати на великій сцені. Вперше на афішах разом, але теж важливо, що ми робимо це на день народження для нашого батька Грицька Чубая, якого не стало у його 33 роки у 1982 році.  Ми росли без нього, але ми продовжуємо його творчість, його традиції. Й назвали власне цей проєкт «Цей світ - Вертеп», взяли уривок з його поеми «Вертеп» за яку колись його переслідувало КГБ  й практично росія його вбила, - розповіла Соломія Чубай, співачка.

Грицько Чубай — один із лідерів українського літературно-мистецького андеграунду. Зі сцени лунатимуть пісні на вірші видатного поета, композиції Володимира Івасюка, класичні колядки
та багато іншого.

Ми будемо з братом йти через таку любов, через пам’ять. Ми будемо співати пісні на слова українських поетів. Відомих й невідомих також. Від Лесі Українки й до Сергія Жадана. Тарас звісно виконає свою відому пісню «Вона», й багато інших пісень, а я буду з симфонічним оркестром з групою, тобто в нас будуть такі 2 відділення. Відкриємо, також вулицю Грицька Чубая, це колишня вулиця Академіка Павлова, - каже Соломія Чубай.

До цього творчого дійства долучилися й інші відомі музиканти.

Я буду вперше грати разом з оркестром. Це для мене велика честь. Вперше буду грати в такому унікальному звучанні, бо такого концерту, щоб Соломія Чубай та Тарас Чубай разом робили такий мегапотужний ексклюзивний проєкт, то це перший раз по суті. Я буду виконувати 3 твори: «Птах», «Риба» і це буде дуже знаковий твір «Вертеп». Кожен має своє особливе аранжування, - додає Гордій Старух, лірник.

Відкриття вулиці на честь Грицька Чубая та концерт до його дня народження відбудуться у понеділок 23 січня. О 13 і 19 годині відповідно.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 


Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Соломія ЧУБАЙ організовує ВЕЛИКИЙ концерт для дітей у Львові Соломія ЧУБАЙ організовує ВЕЛИКИЙ концерт для дітей у Львові
Соломія Чубай хоче повернути вкрадене ворогом дитинство, бодай на кілька годин
Червона доріжка та оркестр під відкритим небом: Львівська опера відкрила новий театральний сезон (відео) Червона доріжка та оркестр під відкритим небом: Львівська опера відкрила новий театральний сезон (відео)
Львівська національна опера урочисто розпочала свій 122-ий театральний сезон.
Loading...
Load next