Скандальна перепустка: як по «блату» потрапити в облраду та що відбувається в стінах патрульної? (відео)

Скандальна перепустка: як по «блату» потрапити в облраду та що відбувається в стінах патрульної? (відео)
Після оприлюднення скандального відео, в управлінні патрульної поліції – перевірки. Натомість у ЛОР не вбачають нічого зухвалого у поведінці своєї працівниці.

Він порушив честь і гідність державного службовця.

А вона просто:
 

Я люблю вий..тися.

А ні, не просто. Чому паперові пропуски - блеф, як “по блату” потрапити в облраду та що тепер відбувається в стінах патрульної - дивіться далі.

На відео, що вірусом розлетілося соцмережами - працівниця Львівської облради та за сумісництвом помічниця депутата Андрія Думи - Василина Софранюк. Не стримує нецензурного захвату від “фантастичного” подарунку - перепустки на проїзд пішохідною зоною площею Ринок. Відбувається дійство не де-небудь, а в службовому кабінеті начальника управління патрульної поліції Львівщини Романа Пилипенка.

Є культура поведінки, є культура спілкування. І коли на тебе дивиться камера, думай, що ти говориш, - каже Наталія Миронюк, експертка з етикету.

Обов’язково, - влітку 2021 року в дію вступила нова редакція загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Йдеться, зокрема, про недопустимість використання нецензурної лексики; впливу приватних, сімейних, суспільних або інших стосунків чи інтересів на його поведінку та прийняття рішень під час виконання своїх посадових обов’язків.

Вона його підставила. Крім всього, що вона вихвалялася, а неетично вихвалятися і своїми стосунками з високопосадовцем, і своїм дорогим авто, і своїми подарунками, які одержані  неправдивий, незаконний спосіб, - пояснює Наталія Миронюк, експертка з етикету.

На ситуацію миттєво відреагували у Департаменті патрульної поліції України. Начальника УПП Львівщини Пилипенка Романа Олексійовича відсторонили від виконання службових обов’язків. Наразі триває розслідування. За нашими джерелами, в стіни львівського управління  на початку тижня прибула перевірка з Києва. Перші результати не змусили чекати: уже зранку офіс Генпрокурора повідомив, що на хабарі за уникнення мобілізації викрито одного з інспекторів львівського патруля.

Натомість у пресслужбі Львівської облради повідомили, у діях своєї працівниці нічого ганебного, мовляв, не вбачають. Ба більше, відправили головну спеціалістку відділу гумполітики та міжнародного співробітництва Василину Софранюк у відпустку.

Людина прийде з відпустки, то будемо розбиратися. Напевно буде створена якась комісія, хоча не можу точно сказати. Але поки що людина перебуває у відпустці, ніхто викликати її не буде. Відпустка, якщо не помиляюся, з 19 січня. 14 днів.

А чи не “заднім” числом? Запитання - риторичне. Ба більше, це - не перший скандал, у який потрапляє брюнетка. Галасу здійняло й життєрадісне фото, зроблене на Личаківському цвинтарі під час вшанування пам’яті полеглих Героїв України 6 грудня. Фотографа, подейкують злі язики, звільнили.

Неодноразово дівчину “катали” у службовому авто патрульного, цим Василина власне сама вихвалялася у своєму тікток.

А про жіночі писки з гучномовця посеред ночі під вікнами помешкання Романа Олексійовича, серед жителів того ЖК ходять легенди.

Втім після теперішньої всенародної уваги Василина закрила доступ до своїх акаунтів в усіх соцмережах, окрім старої сторінки «Вконтакті» - хоч там теж цікаві дописи.

Стрімка кар’єра танцівниці у минулому змусила замислитися про порядок призначення, чи то пак дерибану, посад. Якщо з державними службовцями - зрозуміліше, адже у них є закони, які регулюють кожен крок. То з працівниками органів місцевого самоврядування - не все так однозначно. Тим паче коли йдеться про Львівську обласну раду, - каже політичний оглядач Дмитро Посипанко.

Кожен орган місцевого самоврядування сам собі регулює, як вони здійснюють набір кадрів. В обласній раді я не пригадую, щоб проводились конкурси. Там навіть керуючий справами просто призначається розпорядженням голови обласної ради і все.

 Так само і з працівниками тих нищих ланок, тобто з головними спеціалістами, радниками. На жаль, призначення всі там відбуваються "по знайомству", "по проханню", "по дзвінку" - як хочете. І в кінці кінців вилазять от такі незручні ситуації, - розповів Дмитро Посипанко, політичний оглядач.

Які ж тоді узагалі функціональні обов’язки облради, зокрема під час дії воєнного стану?

80 людей виходять щодня на роботу і роблять вигляд, що вони працюють. отримують зарплати, до речі, набагато більші, ніж, на приклад, працівники Львівської ОВА, десь приблизно вдвічі більші зарплати вони отримують. Але насправді, це - бутафорія. Тобто 11 місяців в нас існує орган місцевого самоврядування, який не приймає жодних рішень, - каже політичний оглядач.

Підтверджує це і той факт, що обласний бюджет на 2023 рік начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький підписав сам, без розгляду депутатського корпусу. Що стало прецедентом не лише для Львівщини, але й для усієї України.

То що ж по перепустці на проїзд пішохідною площею Ринок? Видачею так званого “дозволу” займаються працівники ЛКП “Ратуша-сервіс”.

Вона є для службових машин, разові заїзди, обслуговування делегацій, обслуговування, наприклад, якщо були якісь ремонтні, реставраційні роботи і треба заїжджати протягом більш ніж трьох місяців, тоді видається така перепустка, - розповідає Ірина Тихоліз, в.о. директора ЛКП «Ратуша-сервіс».

Втім відхрещуються: мовляв, жодних перепусток Софранюк не видавали. Отакі "червоні картки", як на скандальному відео - кажуть - недійсні з березня 2021 року. Натомість демонструють чинні.

Оце є "службові машини", це є категорія "бізнес" і це - "мешканці".  Людина, мешканець, або бізнес звертається до ЦНАПу, подає перелік документів, на сайті розміщена інструкція, як отримати перепустку. Після того вони попадають до нас в ЛКП, ми їх розглядаємо і даємо перепустку або відмову, - роз’ясняє Ірина Тихоліз.

Уся абсурдність ситуації полягає у… непотрібності цих карток при пересуванні площею Ринок. На в’їзді камера сканує номерний знак автівки, система розпізнає, чи є транспортний засіб у базі чи ні. Якщо є, болард опускають. Номера Василини у базі зараз немає, - кажуть у «Ратуші», втім чи був - таємниця за сімома замками. А що ж скаже громада?

Знаєте, була колись така фраза, що "він вийшов з села, але село з нього не вийшло". От десь той певний рагулізм у тому поганому сенсі є присутній

То ж хто кого "розвів" у цій ситуації, а кому дісталася “червона картка” - запитання відкрите. Адже із цієї історії найімовірніше "сухими з води" вийдуть і службовиця облради, яка сама й поширила горезвісне відео; і міська рада, яка нібито не видавала перепустки; словом, усі напряму причетні до скандалу, окрім Романа Пилипенка, у якого ще донедавна була кришталево чиста репутація правоохоронця. Чим не повість про Македонського Ромео та жовківську

Люблю вий***атися.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 


Злата Новосельська - pravdatutnews.com 

Читайте також
У Львові замінували мерію У Львові замінували мерію
У Львові створять новий орган, який слідкуватиме за "сміттєвими махінаціями" у місті (відео) У Львові створять новий орган, який слідкуватиме за "сміттєвими махінаціями" у місті (відео)
Через чергові сміттєві махінації депутатський корпус ініціює створення нового органу в структурі міськради. Це управління не підпорядковуватиметься ані міському голові, ані чиновникам.
Вибух у Львові, який зруйнував одразу 3 квартири: потерпілі відмовилися відселятися після пожежі Вибух у Львові, який зруйнував одразу 3 квартири: потерпілі відмовилися відселятися після пожежі
13 грудня приблизно о 17:20 у квартирі на 2 поверсі будинку №28 на вулиці Замарстинівській виникла пожежа.
Loading...
Load next