Україна отримала 26 автомобілів швидкої допомоги від ВООЗ (відео)

Україна отримала 26 автомобілів швидкої допомоги від ВООЗ (відео)

Ще 26 нових автомобілів швидкої допомоги поїде до наших медиків в прифронтові зони, щоб рятувати життя українців. Таку допомогу Україна отримала від Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Такий напад на систему охорони здоров’я неприйнятний і очевидно є порушенням міжнародного права. Право на здоров’я не повинно бути об’єктом атаки, тому з боку ВООЗ нам дуже приємно передати ці карети лікарям, медсестрам, працівникам, водіям, справжнім героям, які не дають справам зупинитися, - каже Ярно Хабіхт, представник Всесвітньої організації охорони здоров’я України.

За цей період російською федерацією прицільно було знищено більше 100 автомобілів швидкої медичної допомоги, близько 300 захоплено і їхню долю ми не знаємо і це тільки про ті автомобілі швидкої медичної допомоги, які працюють в цивільному секторі. Велика частина автомобілів поїхала разом з мобілізованими працівниками і працює на передовій і там також щодня відбуваються втрати, - розповів Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України.

Сьогодні потреба у автомобілях швидкої медичної допомоги є критичною. Нині Україні потрібно щонайменше пів тисячі нових автівок різного класу. А тому така допомога є вкрай важливою на сьогоднішній день.

Частина їх буде призначена для медицини катастроф, які будуть виїжджати у важкодоступні місця, бо це високої прохідності машини, для того, щоб забезпечити вчасний доїзд і в подальшому якісну медичну допомогу, - розповів Віктор Ляшко.

Автомобілі зроблені спеціально під важкопроїзні території, а також укомплектовані всім необхідним обладнанням,  що дозволяє транспортувати тяжкопоранених пацієнтів до закладів охорони здоров’я.

Ці карети оснащені киснем, дефібриляторами, транспортними вентиляторами та іншим медичним спорядженням необхідних для лікарів і медсестер, які працюють заради України. В Україні і для українського народу на фронті. Вони дуже потрібні для порятунку життів, - сказав Ярно Хабіхт, представник Всесвітньої організації охорони здоров’я України.

Додамо, що така допомога стала можливою завдяки фінансовій підтримці Європейського Союзу.

Після вторгнення Російської федерації 24 лютого 11 місяців тому, з того часу ми привезли понад 30 карет швидкої допомоги на підтримку України. Це наступний наш крок і ВООЗ не єдина організація, яка підтримує міністерство охорони здоров’я, працівників сфери охорони здоров’я у їхній праці поки триває війна, - додав Ярно Хабіхт, представник Всесвітньої організації охорони здоров’я України.

Ми вдячні за підтримку автомобілями швидкої медичної допомоги і не тільки автомобілями, яку ми отримуємо від наших міжнародних партнерів і Всесвітньої організації охорони здоров’я зокрема, - каже міністр охорони здоров’я України.

Зазначимо, що від початку війни ВООЗ передала Україні понад 2 тис тонн медичних засобів, серед яких: електрогенератори, запаси кисню для медичних закладів, медикаменти для лікування неінфекційних захворювань тощо.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Масштабна ДТП на Львівщині: зіткнулися відразу п’ять автомобілів (відео) Масштабна ДТП на Львівщині: зіткнулися відразу п’ять автомобілів (відео)
Внаслідок масштабної ДТП на Львівщині загинув один із водіїв – правоохоронці встановлюють обставини події.
Було у розшуку Інтерполу: на Львівщині затримали поляка, який перетинав кордон на краденому авто (фото) Було у розшуку Інтерполу: на Львівщині затримали поляка, який перетинав кордон на краденому авто (фото)
Громадянин Польщі намагався перетнути українсько-польський на автівці, яку вкрали у 2020 році в Франції. Автівка перебувала у міжнародному розшуку Інтерполу.
Оновлення автопарку "швидких": Львівщина отримала 57 нових автомобілів (відео) Оновлення автопарку "швидких": Львівщина отримала 57 нових автомобілів (відео)
Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги тотально оновлює автопарк швидких. Відтак, на область передали ще 57 нових автівок.
Loading...
Load next