Що там з «ЛеоКарт»: прогрес, проблеми та досягнення

Що там з «ЛеоКарт»: прогрес, проблеми та досягнення

Війна внесла корективи у швидкість роботи та впровадження програми «ЛеоКарт». Серед складнощів постало питання заміни провідних підрядних організацій, які працювали над впровадженням е-квитка у Львові. Але попри ці обставини є ряд досягнень, які вдалося запровадити у першому етапі АСОП (автоматизованої системи оплати проїзду).

Під час першого етапу впровадження програми «ЛеоКарт» пільговики Львівської громади отримали свої картки, а це понад 162 тисячі таких проїзних.  Окрім видачі карток 90 тис. пасажирів пільгових категорій навчили користуватись такими картками. Також майже 26 тисяч учнів оформили свої проїзні квитки централізовано через школу. 

Перші успіхи серед користувачів можна побачити у цифрах, так на кінець 2022 року зафіксовано понад 1,2 млн валідацій у громадському транспорті.

Успішна реалізація першого етапу надихнула на швидке впровадження другого, не менш важливого, етапу встановлення TVM-автоматів з продажу туристичних карток та поповнення загальних транспортних карток.

На цьому етапі команда стикнулась з новими складнощами. Під час  налаштування хмарного сховища системи АСОП виникла проблема, адже підрядна компанія, яка виконувала відповідні роботи, в травні 2022 року пішла і не передала замовнику паролі доступу і робочу документацію. Тож все довелось робити спочатку.

Другий етап має впровадити оплату за проїзд не тільки через картки «ЛеоКарт», але й за допомогою банківських карток, мобільних пристроїв з підтримкою ApplePay та GooglePay. Також будуть працювати апарати з продажу туристичних карток. Серед бонусів є й те, що власники загальних «ЛеоКарт» отримають можливість пересадки в межах 40 хв. Такі транспортні картки можна буде поповнювати через вебпортал. Пасажири зможуть купувати довготривалі проїзні абонементи.

Зараз команда е-квитка вносить корективи аби продовжити роботу та запустити е-квиток для всіх пасажирів громадського транспорту.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівська область першою в Україні впроваджує електронний квиток для обласного транспорту Львівська область першою в Україні впроваджує електронний квиток для обласного транспорту
Раніше посадовці Львівської міськради відклали впровадження електронного квитка для всіх категорій пасажирів ще на пів року, з 13 січня 2022 року він працюватиме лише для пільгової категорії львів'ян.
"Друк відбувся на місці": у Львові розпочалася видача пільгових транспортних карток "Друк відбувся на місці": у Львові розпочалася видача пільгових транспортних карток
У жовтні на вулиці Горбачевського запрацював Центр обслуговування пасажирів.
СТАРТ безготівкової оплати в транспорті: коли чекати у Львові? СТАРТ безготівкової оплати в транспорті: коли чекати у Львові?
Найвигідніше буде придбати Леокарт, а вже з 25 грудня можна буде поповнювати його он-лайн
Loading...
Load next