Львівські медики вперше в Україні пересадили легені без допомоги іноземних колег

Львівські медики вперше в Україні пересадили легені без допомоги іноземних колег

Історичний день для України, хвилюючий для наших лікарів, а найбільше для хлопчика на ім’я Тимофій, який приїхав до Львова з лише однією метою.
 

Папу спасаю, - каже Тимофій, син Олександра.

Сьогодні його татові пересаджуватимуть легені. Це наші медики будуть робити вперше самі – без допомоги іноземних колег. А загалом це друга така операція в Україні. Це єдиний шанс для 56-річного Олександра. Він був ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС. Працював у найнебезпечніших зонах, через що ймовірно у нього розвинулось небезпечне захворювання легень.

Пацієнт до нас звернувся місяць тому. В цей час ми встановили покази до трансплантації. В нього було виявлено емфізему, гіганстькі кісти обох легень. Здорової легеневої паренхіми практично в легенях не було вже. Всі легені переродилися в так звані кісти, які не здійснювали газообмін і могли в будь-який час розірватися, - розповідає Ігор Гуменний, кардіохірург Першого медоб’єднання Львова.

Симптоми захворювання наростали поступово. Спочатку, розповідає Тимофій - вони шукали допомоги за кордоном, бо ще не знали, що такі операції роблять у нас. Але це виявилось дуже дороговартісно чого чоловік собі дозволити не міг. Та друзі підказали, що це можуть зробити у Львові. Олександра записала у лист очікування і ось для нього знайшовся донор.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Львівщина потребує понад 100 шкільних автобусів (відео) Львівщина потребує понад 100 шкільних автобусів (відео)
З початку повномасштабної війни громади Львівської області передали свої шкільні автобуси на потреби ЗСУ.
Loading...
Load next