Ринок воєнного часу: ціни на квартири у Львові (відео)

Ринок воєнного часу: ціни на квартири у Львові (відео)
Ринок подобової оренди нерухомості у Львові «впав» ще в перші дні війни.

У зв’язку зі збільшенням кількості переселенців зі Східних областей, а також міст, де тривають активні бойові дії, у Львові зник як такий ринок житлової оренди, а з’явився «ринок воєнного часу», – розповідають ріелтори. Експерти з нерухомості зазначають, що усі квартири з якісним ремонтом у елітних районах міста забронювали миттєво ще у перший день війни.   

В перші дні ліг, можна сказати впав, ринок подобової оренди. Тобто вона просто вся пішла, усі квартири зайняті. Що стосується квартир «по-прощє», то вони теж вже усі зайняті, - розказав Андрій Борисов, голова Львівського регіонального відділення асоціації фахівців з нерухомості України.


Тому в асоціації ріелторів почали шукати інші варіанти розміщення людей, що опинилися у скрутному становищі.

Чим займається асоціація це пошуком комерційних приміщень та інших приміщень для створення таких тимчасових гуртожитків чи пунктів тимчасового прихистку біженців коли вони транзитом проходять через Львів, на 1-2 доби, щоб вони в порядок привели себе, до тями і їхали далі, - пояснив Андрій Борисов.


Але деякі недобросовісні орендодавці все ж вирішилися нажитися на війні та підняли ціни майже втричі, – кажуть фахівці.  

Прикро, що є окремі фірми, а саме duo.com, нехай знають усі інші, які користуються тією хвилею, виставляють фейкові об’яви в топи, причому видно, що вони 0 днів на сайті, 1 день на сайті. Тобто виставлено зараз і з заниженими цінами. До прикладу 2-кімнатна квартира за 8 тис рн.., що нереально у Львові на сьогоднішній день. Вони лапають на гачок от таких біженців, а потім їм втулюють усе що попаде, - повідомляє голова Львівського регіонального відділення асоціації фахівців з нерухомості України.

Також призупинені роботи й на новобудовах, а людям, які вклали свої гроші у житло на стадії будівництва, фахівці радять не панікувати і в разі чогось звертатися до юристів.


Дуже багато зараз будівельних кампаній офіційно оголосили про те, що чергові платежі люди можуть не оплачувати у зв’язку з воєнними діями, бо це є форс мажорні обставини. Інші офіційно не оголосили, а відписують у повідомлення приватно, ну а дехто мовчить. В принципі така позиція трохи незрозуміла, бо усі будівельні кампанії мали би про це говорити і заспокоїти своїх клієнтів, - розказала Оксана Яринич, експертка з нерухомості.

Додамо, що міський голова Львова наголосив на тому, що орендодавців або готельєрів, які наживаються на переселенцях прирівнюватимуть до мародерів. Відтак і вчинятимуть з ними згідно з умовами воєнного часу. Про усі подібні випадки радять повідомити на «Гарячу лінію міста».
 

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
Сьомий день війни. Як Львівщина адаптовується до нових реалій (відео) Сьомий день війни. Як Львівщина адаптовується до нових реалій (відео)
В області триває формування підрозділів Сил ТерОборони ЗСУ. СБУ нагадують, що триває й інформаційна війна: у соцмережах ширяться фейки, щоб посіяти паніку серед населення.
Яка ситуація на Львівщині (відео) Яка ситуація на Львівщині (відео)
За минулу добу Львівська область відправила понад 1200 тонн гуманітарної допомоги в гарячі точки країни
Loading...
Load next