«Гвардія наступу»: як стати добровольцем штурмової бригади? (відео)

«Гвардія наступу»: як стати добровольцем штурмової бригади? (відео)
Добровольці подаються до штурмових бригад МВС «Гвардія наступу», аби нищити ворога та звільнити окуповані землі України.

Захищати Україну! Що ми можемо робити?

Час повертати своє – переконаний пан Василь. Інженер-будівельник за фахом наважився долучитися до «Гвардії наступу», аби вигнати ворога з української землі. Для себе обрав штурмову бригаду Національної поліції «Лють».

Зараз всі прекрасно бачать інформацію, що рашисти підсилюються, стягують техніку. Ми теж повинні бути готовими. Відбивати наші землі і звільняти наші східні рубежі, ну, і автоматично не дати ворогу просунутися вглиб України, - каже Василь Кос, доброволець.

Процедура – проста. Аби долучитися до лав «Гвардії наступу», слід заповнити онлайн-заявку або ж прийти до ЦНАПу, де на вас чекатимуть представники органів, які для початку розкажуть усі тонкощі служби. Заповнюєте анкету кандидата, згодом вас запросять на співбесіду. 

Якщо ви проходите успішно фізичну підготовку.

А вже потім – тривалі навчання. «Перетвори свою лють на зброю» - гасло цього воєнізованого підрозділу поліції нового зразка.

Якщо навіть розформовують цю штурмову бригаду «Лють», вони залишаються працівниками поліції. Їм буде запропоновано посади безпосередньо в підрозділах Національної поліції України, - каже Анна Бундзило, інспектор сектору кадрового забезпечення ЛРУП №2.

Окрім Нацполіції, штурмові бригади, а їх буде 8, формують Нацгварія та Держприкордонслужба України.

Оскільки зараз - військовий стан, в принципі, наші функції – взаємопов’язані. Це – оборона та захист нашої держави. І оскільки прикордонники – це укріплення наших кордонів України, - розповідає Оксана Кравчук, представниця 15-го мобільного прикордонного загону.

Переважна більшість новоприбулих – чоловіки, – кажуть військові. Втім запевняють: відкриті і для жінок.

Позавчора, наприклад, приходила жінка, здається, 39 років для проходження військової служби. За її словами, вона хоче відбити свій дім на території Херсонської області.

В наші часи – часи рівноправ’я.

Знаю жінок, які проходять службу саме у окремих загонах спеціального призначення – ті, що активно виконують завдання на сході, - каже Микола Гуцуляк, діловод військової частини Нацгвардії України.

Бійців обіцяють спорядити якісним озброєнням і технікою. Основний кістяк нових формувань складатимуть офіцери та солдати, які мають великий бойовий досвід і якнайкраще проявили себе на різних ділянках фронту. А от доукомплектування відбуватиметься винятково із добровольців. Головне – висока вмотивованість та патріотизм.

Україна формує всі сили оборони для гідної відсічі ворогу, наступу, можливого контрнаступу, я щиро переконаний, що він цього року буде, нашої спільної перемоги. Ми повернемо наші кордони, ми повернемо наші землі і повернемо наших людей, - запевнив Андрій Годик, перший заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації.

Зазначимо, на Львівщині такі рекрутингові центри розгорнули у 8 ЦНАПах області: у Кам’янка-Бузькій, Городку, Стрию, Дрогобичі, Золочеві, Самборі, Червонограді та Яворові.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
10 років українському добровольчому руху проти окупантів 10 років українському добровольчому руху проти окупантів
500 бійців Самооборони прямо з Майдану вирушають на свій перший вишкіл. Так починався український добровольчий рух проти окупантів
На Донбасі загинув 27-річний військовий з Львівщини Роман Задорожний (фото) На Донбасі загинув 27-річний військовий з Львівщини Роман Задорожний (фото)
Воїн служив у 24- ОМБр імені Короля Данила і був мешканцем селища Добротвір. Однак, внаслідок обстрілу з боку російських бойовиків на Луганщині, чоловік отримав поранення, яке було несумісним із життям.
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Loading...
Load next