У Львівському дитячому медцентрі вдалось успішно провести 5 трансплантацій кісткового мозку (відео)

У Львівському дитячому медцентрі вдалось успішно провести 5 трансплантацій кісткового мозку (відео)

Маленькій Вікторії ще немає і двох років, а вона вже близько 5 місяців бореться з небезпечним онкологічнм захворюванням – нейробластомою. Такий діагноз дівчинці поставили коли їй було всього рік і 3 місяці.

Почалося воно ще на початку літа. Ну якби почалося перепади температури якби були в дівчинки. Ну в неї якраз зубки лізли, температура з’явилась, пропала, появилась, пропала, а потім такий момент стався що вона різко перестала їсти, така вже менш активна стала, бліда, - розповів Олександр Григоренко, батько Вікторії.

Пухлина розташувалась біля хребта і зачіпала дуже важливі судини, через що хірургічне втручання виконувати було надто ризиковано, відтак було вирішено проводити високодозовану хіміотерпію.

Нам назначили лікування програму лікування назначили нам у вигляді 8 блоків хіміотерапії. Пройшли ми 8 блоків хіміотерапії і, на щастя, так що пухлина почала зменшуватись, - сказав батько Вікторії.

Завдяки тому, що рік назад тут у Західноуркаїнському спеціалізованому дитячому медцентрі запрацювала клініка дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку, складну операцію з пересадки кісткового мозку вдалося дівчинці виконати тут. Нагадаємо, що подібні операції роблять тільки в Київському ОХМАТДИТІ. Зараз Вікторія ще знаходиться під наглядом лікарів та проходить відповідні обстеження.

Попри те, що за 9 днів після відкриття клініки розпочалось повномасштабне вторгнення, це не стало на заваді нашим лікарям, рятувати дитячі життя. Відтак, за час своєї роботи тут вже виконали 5 успішних трансплантацій кістковаого мозку.

З літа оговталися від шоку і почали робити трансплантації кісткового мозку і сьогодні проходить чергова 5 успішно, але ми намагаємося не поспішати і працюємо. Готові до будь-яких сценаріїв, - каже Роман Кізима, керівник клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку.

Минулоріч у клініку було проведено більше тисячі госпіталізацій пацієнтів з онкологічною патологією, проведено лікування майже 300 пацієнтів, з яких більше 60 були операції з приводу злоякісних пухлин найвищої складності.

Клініка стала опорним пунктом для дітей з усієї України з онкохворобами, які сотнями приїхали сюди і ми евакуювали їх в найкращі лікарні світу.

Частина дітей отримує лікування тут з підтримкою європейців, частина дітей вивозиться за кордон. Іноді буває так що деякі етапи проводяться тут, а деякі за кордоном, - долдав керівник клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку.

Поки наші захисники дають можливість лікарям продовжувати рятувати маленьких українців, вони також і самі підтримують їх навіть з фронту. До дня онкохворої дитини кожен пацієнт клініки отримав іменований прапор з написами підтримки, від наших бійців.

Погодились на таку ідею 40-ва артилерійська бригада Князя Вітовта, яка наразі знаходиться під Херсоном, під Харковом перепрошую. Їх є 14 хлопців. Коли я запропонувала таку ідею, хлопці погодилися відразу без жодних сумнівів, без жодних вагань. В них є свій ворог, а в дітей є свій. Але якщо в хлопців, хлопці дорослі, великі і в них ворог видимий, то в цих діток якби скажем так ворог, на жаль, не видимий, - пояснила Вікторія Розсадюк, волонтерка.

Тому наші лікарі продовжують вчитись, працювати та боротись за кожне маленьке життя. А наші захисники своєю чергою роблять все, для того, щоб ці дітки могли жити у вільній країні.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Приїхали з-за кордону на лікування в Україну Приїхали з-за кордону на лікування в Україну
Львівські дитячі нейрохірурги видалили частину півкулі мозку 4-річній пацієнтці з Ірландії, аби позбавити важких судомних нападів
Лікування за допомогою коней: у Львові відновлюють іпотерапію для військових (відео) Лікування за допомогою коней: у Львові відновлюють іпотерапію для військових (відео)
Учасникам бойових дій, які отримали поранення, контузію або перебувають на ротації і мають потребу у психологічній реабілітації, потрібно зареєструватися для участі.
У Львові прооперували 5-річну дівчинку, у якої пухлина стискала ребра та заважала дихати У Львові прооперували 5-річну дівчинку, у якої пухлина стискала ребра та заважала дихати
Львівські медики спільно з колегами з Івано-Франківська прооперували 5-річну дівчинку, у якої гігантська пухлина стискала ребра та заважала дихати.
Loading...
Load next