Ангели пам’яті: у Львові вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (відео)

Ангели пам’яті: у Львові вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (відео)

Ґудзик за ґудзиком в’яже Наталія Дигдалович, аби Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні охороняв Ангел. Її чоловік, Андрій Дигдалович 20-го лютого 14-го року загинув на Інститутській від кулі снайпера – у найкривавіший день подій на Майдані у Києві, які отримали назву Революція гідності.

Мій чоловік і пішов на Майдан тільки після того, як побили студентів, побили дітей і він дуже переживав, бо серед тих дітей могла бути і наша донька – студентка на той час. Я знаю, що для нього була дуже важлива Україна і майбутнє нашої України. і я вірю, що якщо не ми, то наші діти обов’язково зроблять все, щоб Україна була такою, про яку він мріяв, - каже Наталія Дигдалович, вдова Героя Небесної Сотні Андрія Дигдаловича.

Перед Меморіалом зібралися й школярі, які напередодні виготовляли ось такі витинанки у формі ангелів.

Вони захищали свої права, захищали нашу Україну.

Приміром, учні 43 школи долучаються до акції щорічно. І це найменше, що можуть зробити, – переконана викладачка трудового навчання й технологій Тетяна Єсип.

Батьки наших дітей, родичі зараз відвойовують її на Сході і наші діти це знають не з книжок, а з щоденних тривог.

Ми будемо про це пам’ятати завжди і нікому ніколи не дозволимо топтати свою землю. Наші діти – це ті, хто прийдуть після їхніх братів, батьків, дідів і будуть відстоювати цю незалежність, - розповіла Тетяна Єсип, учителька ЛЗШ №43.

«Ангели пам’яті» – акція, якою щорічно вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за українські та європейські цінності. Відтак цього дня військові капелани відслужили панахиду за всіма, хто віддав своє життя у боротьбі за Україну. Також у Львові провели церемонію підняття Державного прапора та виконали гімн.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Loading...
Load next