На Львівщині продовжують навчання добровольці у складі штурмової бригади «Лють»

На Львівщині продовжують навчання добровольці у складі штурмової бригади «Лють»

На Львівщині продовжують навчання добровольці у складі штурмової бригади «Лють». Наразі вишкіл проходять 29 осіб. Серед них Лариса, вона єдина жінка в групі. Розповідає, що хотіла записатися на службу ще з початку війни.

Все почалося з військкоматів, але на жаль мені відмовляли. Я стикнулася за певний період часу з великим хетом, мовляв, це не жіноча справа, плюс до цього в мене не зовсім молодий вік. Вікова складова так само зіграла свою роль. Я завжди кажу, що людина коли насправді чогось хоче, то всесвіт їй просто допомагає й мені в інтернеті попалася інформація, що проводять навчання з тактично-бойової  домедичної підготовки. Це був перший мій етап, - каже Лариса, доброволиця.

Зараз вона нарівні з усіма проходить тактичну підготовку, вивчає різноманітну зброю та вибухівку, а також опановує навички з надання медичної допомоги. Однак не всі в її родині та оточенні сприйняли вибір жінки позитивно.

Як кожна мама вона свою дитину скільки б їй не було років, а донька ну ми не тільки мама з донькою ми ще й подруги хороші. Тобто вона мене підтримала, вона мене зрозуміла. З мамою трошки важче насправді все відбувається, але в мене дуже впертий характер. Якщо я чогось хочу, то я буду йти до тої мети, доти допоки зможу до неї йти, - розповіла Лариса, доброволиця.

Добровольцем пішов «Шумахер», який отримав такий позивний  за свою спритність. До цього працював електриком, але раніше служив у армії, тож каже, що тут йому все дається без зайвих складнощів.

Чесно, я з самого почату хотів подати документи, але батьки їх забрали, бо були проти. А якраз був в Києві, коли все почалося у Борисполі, повернувся до Львова, хотів подати документи, знайомі поїхали служити разом, поїхали в частину, а я вже не мав змоги. Я поки був дома, потім пішов на роботу. А тепер відкрився конкурс  я подав документи й пройшов, - каже «Шумахер», доброволець.

Серед практичних занять в них відпрацювання різних сценаріїв надання медичної допомоги пораненим у бою побратимам. Працюють у повній амуніції, максимально наближено до реальних умов. Сценарії таких навчань теж прописані з огляду на найчастіші поранення на фронті. Головна мета інструкторів зробити все, щоб ці навички вони відпрацювали до автоматизму.

Наразі вони мають навчитися базі й працювати з цією базою в стресових ситуаціях. Ви помітили, що я ходив, кричав на них можливо десь стресував. Аналогічно ми проживаємо 24/7 з нашими слухачами, в них так само є ситуативні завдання посеред ночі, вони підриваються з ліжка й в 3-й годині ночі, може бути й 1 година й 6-та, нас це не цікавить. Ми працюємо й готуємося до реальних умов, щоб вони звикали вже працювати безпосередньо в стресі, - розповів Віктор, інструктор з тактичної медицини.

І хоча ця група проходить вишкіл лише з 3-го березня, вони вже вражають інструкторів своєю мотивацією.

Швидко вчаться, швидко організовуються, задоволення з такими людьми працювати. Це люди без досвіду. Більшість людей хто де працював. В нас вікова категорія так само різна, щоб ви розуміли у нашій групі наймолодшому 18 років, а найстаршій 54 роки й вона працює на рівні так само, як і всі, - каже Віктор.

Навчання триватиме 14 днів й за цей короткий проміжок часу вони повинні опанувати всі ці дисципліни про які я вже казав, але щоб ви розуміли навчання на цьому не завершуються вони будуть й надалі. Й відповідно під час різних напрямків й таких навчальних процесів вони будуть збільшувати оцей потенціал, ці навички й будуть постійно вдосконалюватись, - розповів Микола Копильчак, т.в.о. начальника тренінгового центру.

Додамо, що під час цих базових навчань інструктори відмічають кращих з кращих, щоб вони у майбутньому мали нагоду більш поглиблено вивчати ті напрямки військової служби, де показали найбільші результати.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині виявили 196 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією
Більшість хворих – з області, з міста лева – 91 пацієнт. Загалом за минулу добу лабораторні центри провели 1414 ПЛР-тестів. Додамо, за час епідемії COVID-19 зафіксували у 16269 жителів Львівщини.
Е-квиток у Львові: де отримати «ЛеоКарт» і коли запрацює система? (відео) Е-квиток у Львові: де отримати «ЛеоКарт» і коли запрацює система? (відео)
Вже з 13 січня пільгова категорія осіб зможе користуватися системою автоматизованої оплати проїзду у громадському транспорті за допомогою спеціальних персоналізованих карток.
Надзвичайна ситуація об'єктового рівня: на Львівщині назвали ймовірну причину обвалу мосту Надзвичайна ситуація об'єктового рівня: на Львівщині назвали ймовірну причину обвалу мосту
Міст який був збудований ще у 1960 році через річку Західний Буг поблизу села Гайок у Львівській області, обвалився 3 травня. Дорожня служба жодного разу його не ремонтувала, а останні 5 років міст перебував у передаварійному стані.
Loading...
Load next