На Марсовому полі почали ексгумацію давніх військових поховань

На Марсовому полі почали ексгумацію давніх військових поховань

У Львові на Личаківському військовому кладовищі, вище місця поховань новітніх Героїв України (поле почесних поховань №86А), розпочали ексгумацію давніх поховань. Роботи виконують фахівці Меморіально-пошукового центру «Доля». Знайдені останки часів Першої світової війни згодом перепоховають, повідомляють у пресслужбі ЛМР

Як зазначають археологи, раніше там було кладовище загиблих воїнів Першої світової війни та радянського повоєнного періоду.

Відповідно до архівних матеріалів, тут були поховані представники армії Першої світової війни, усіх армій: це армії Австро-Угорської війни, німецької, турецької, російсько-імператорської армії. Розуміємо, що як мінімум у двох арміях тут були також і українці, які воювали в арміях Австро-Угорської монархії, — заявив директор меморіально-пошукового центру "Доля" Святослав Шеремета.

Розкопки ведуться між новими похованнями та хрестом, встановленим на честь Січових стрільців, могили яких зруйнувала радянська влада. Протягом тижня археологи розкопали дві ділянки на Марсовому полі.

Відповідно до архівних та історичних даних, у міжвоєнний період тут проводилась камасація. Відповідно до документів, тут мали бути повністю вилучені останки, але на превеликий жаль практика показує інакше, — додає Шеремета.

За тиждень розкопок знайшли до 10 останків, серед них — неповні скелети. Припускається, що це можуть бути військові, які померли у госпіталі.

Як розповів керівник управління архітектури та урбаністики ЛМР Антон Коломєйцев, місто планує оголосити міжнародний архітектурний конкурс на будівництво такого Меморіального комплексу. Загалом тут хочуть облаштувати меморіальну площу та сквер пам’яті.

Нагадаємо, українському бізнесу хочуть заборонити спекулювати на темі патріотизму та війни.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Арт-терапія для військових: у центрі Незламні провели майстер-клас з малювання Арт-терапія для військових: у центрі Незламні провели майстер-клас з малювання
У центрі Незламні провели майстер-клас з малювання. Спеціалісти кажуть, що це діє як терапія й нормалізує психоемоційний стан, покращує дрібну моторику та концентрацію
Дерева, що рятують життя: у Львові висадили дерева в межах ініціативи «Пташки перемоги» Дерева, що рятують життя: у Львові висадили дерева в межах ініціативи «Пташки перемоги»
Наші захисники, художниця Ірина Третьяк та представники бізнесу долучилися до висадки іменних дерев в межах благодійної ініціативи «Пташки перемоги»
На Львівщині сформували 30 груп для збиття дронів-камікадзе На Львівщині сформували 30 груп для збиття дронів-камікадзе
На Львівщині сформували перших 30 мобільних вогневих груп, що збиватимуть ворожі дрони-камікадзе
Loading...
Load next