Львівська галерея мистецтв визнана кращою музейною інституцією Центральної Європи у сфері реставрації музейних пам’яток

Львівська галерея мистецтв визнана кращою музейною інституцією Центральної Європи у сфері реставрації музейних пам’яток

Львівська національна галерея мистецтв імені Б.Г. Возницького визнана кращою музейною інституцією Центральної Європи у сфері реставрації музейних пам’яток та збереження мистецьких творів, повідомляють у галереї.  

Зокрема, 29 березня 2023 року під патронатом президента Республіки Польща у Золотій залі Королівського замку у Варшаві відбулася 24-та церемонія нагородження премією Александра Гейштора (1916‒1999) ‒ історика-медієвіста, засновника власної наукової школи, почесного доктора низки кращих університетів Європи, члена комітету з відновлення й реконструкції Королівського замку у Варшаві.

Лаудацію щодо здобутків Галереї з реставрації об’єктів історико-культурної спадщини та збереження творів мистецтва виголосив професор Анджей Ротермунд. Галерею представили професор Яцек Островський та мистецтвознавець Пітер Пінінський.

Нагороду у вигляді медалі з портретом А. Гейштора отримав генеральний директор Галереї Тарас Возняк.

У своїй промові він наголосив, що така висока відзнака діяльності колективу Галереї є свідченням того, що Україна перемагає.

Нагадаємо, У Винниках виявили понад 12 кг ртуті у житловому будинку

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Керівниця банку на Львівщині привласнила понад 7 мільйонів гривень
За шахрайство та незаконне привласнення коштів жінку зі Стрийщини засудили на 10 років в’язниці.
Правоохоронці викрили аферистів, які продавали неіснуючі автозапчастини Правоохоронці викрили аферистів, які продавали неіснуючі автозапчастини
Правоохоронці викрили аферистів, які відбуваючи покарання за інші злочини в місцях позбавлення волі на Львівщині, видурювали у громадян гроші за неіснуючий товар
Loading...
Load next