Навчання під час війни: що знаходиться у тривожному наплічнику школярів Львова? (відео)

Навчання під час війни: що знаходиться у тривожному наплічнику школярів Львова? (відео)

Я поклав собі туди чорновичок, щоб, якщо стане нудно в укритті, то я буду малювати, -розповідає Юрчик, школяр.

Пляшка питної води, комплект змінної білизни, записка із контактами батьків – шкільні наплічники цього року наповнилися дещо незвичними предметами. Навчання в умовах воєнного стану вимагає більшої уваги, а отже – нових підходів.

Збиратися до школи чотирикласникові Юрчику допомагала його мати Оксана. За словами жінки, керівництво закладу надало орієнтовний список речей, якими слід наповнити тривожні наплічники.

Вони нам скинули рекомендацію до тривожної валізки, а вже кожен із батьків по тому списку дивився, що він вважає за потрібне покласти в ту валізку.

Поклала печиво таке сухе, де термін придатності трошки довший, водичку, вологі й сухі серветки, копію свідоцтва про народження, відповідно написала номер свого телефона, - каже Оксана, мати школярів

А от іншому синові Оксана додала ще й медикаменти.

В мене є ще старший, в нього проблеми зі здоров’ям, я йому ще вклала таблетки і прописала що, коли і як він має ті таблеточки пропити, - додає Оксана.

Такі наплічники рекомендують зібрати для того, аби школяр мав власний тривожний рюкзак на випадок евакуації в укриття під час повітряної тривоги. Наразі для першокласника, теж Юрчика, такі тривоги були лише тренувальними.

Ми двічі ходили і верталися. А другий раз був на швидкість – яка група прийде швидко, - повідомляє Юрчик, першокласник.

До слова такі валізки, на початку вересня, деякі батьки залишили у школі. Як от мати першачка Ірина.

Можливо, дітки зі старших класів носять на щодень. А оскільки в нас першачки, і всього й так дуже багато, тому нам пояснили, що для зручності, де дитина сидить, на вішачку, де парта, все є, - додає Ірина, мати школяра.

Додати життєво необхідних предметів поруч із зошитами й підручниками до шкільних наплічників рекомендували патрульні поліцейські.

Це питна вода в невеликій кількості, снеки – перекус, змінна білизна, іграшка або річ, яка є улюбленою у школяра і в обов’язковому порядку – нотатки з контактами батьків або інших осіб, які будуть на постійному зв’язку, - інформує Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

Це, звісно ж, стосується учнів, які навчаються очно. А от для школярів режиму онлайн у патрульній поліції наголошують на необхідності в обов’язковому порядку не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Якщо ми говоримо про офлайн.

Пропрацьовані плани евакуації на випадок повітряної тривоги, пропрацьовані всі заходи, які мають бути вжиті саме адміністрацією і педагогічним складом для того, щоб швидко перемістити дітей до місць укриття, - резюмував Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції

Нагадаємо, більшість львівських шкіл з нового навчального року запровадили змішану форму навчання. І лише один заклад проводить уроки наразі дистанційно.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Навчальний рік у школі: у Львові дітлахи та їх батьки готуються до 1 вересня (відео) Навчальний рік у школі: у Львові дітлахи та їх батьки готуються до 1 вересня (відео)
До початку нового навчального року залишилось менше місяця. Батьки квапляться придбати для своїх дітлахів усе необхідне.
Навчання в умовах пандемії: як цьогоріч школярі розпочнуть навчальний рік (відео) Навчання в умовах пандемії: як цьогоріч школярі розпочнуть навчальний рік (відео)
Школи, де 80% працівників будуть вакцинованими, зможуть працювати у очному форматі, навіть якщо Львівщина перебуватиме у "червоній" зоні.
Спершу за парти, опісля – до спорту: як діти Львівщини повертаються до навчання (відео) Спершу за парти, опісля – до спорту: як діти Львівщини повертаються до навчання (відео)
Львівські школи відновили навчання в онлайн-форматі. Водночас відновлюють роботу й спортивні секції.
Loading...
Load next