Львівська міськрада пропонує підняти ціни на паркування в місті

Львівська міськрада пропонує підняти ціни на паркування в місті

У Львові пропонують змінити тарифи на паркування. Відповідний проєкт ухвали планують розглянути на найближчому засіданні сесії міськради. Про це поінформували у департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР.

Таке рішення у мерії пояснюють збільшенням розміру мінімальної зарплати та, відповідно, підвищенням ставок паркувального збору, який оператори паркування сплачують до міського бюджету, а також зростанням інших витрат операторів паркування. Та наголошують, що кошти від паркувального збору місто скеровує, зокрема, і на допомогу нашим військовим. До слова, для учасників бойових дій і надалі діятимуть пільгові абонементи на паркування у межах пішохідної зони у центрі міста – 50% від повної вартості.

У департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури зауважують: якщо не змінити тарифи, то через нерентабельність оператори паркування можуть відмовитися від такої діяльності. І тоді міський бюджет може недоотримати кошти, що надходять від паркувального збору. А минулого року цей платіж склав 25,6 млн грн.

Відповідно до проєкту ухвали, тарифи на паркування можуть змінитися так: на закритому та на відведених майданчиках в 1-й паркувальній зоні ціна може зрости на 10 грн, в 2-4 зонах паркування - на 5 грн, у 5-й паркувальній зоні – теж на 10 грн, на майданчиках для платного паркування туристичного транспорту (незалежно від місця розташування) – на 20 грн.  Також паркування може стати платним у всіх зонах і у вихідні дні.

Водночас з 20:00 до 8:00 паркувати автівки на відкритих майданчиках можна буде безкоштовно.

Для мешканців будинків, що прилягають до паркувальних майданчиків, і надалі діятимуть пільгові абонементи на паркування. Їх вартість може зрости на 20% - з 590 грн до 710 грн за місяць та з 1400 грн до 1820 за півроку. 

У міськраді вважають, що нові тарифи на паркування стимулюватимуть водіїв рідше їхати власним авто у центр міста, не паркуватись тут на тривалий час та користуватись альтернативними видами транспорту.

Нагадаємо,  На кордоні з Польщею вилучили взуття, яке намагалися перевезти прикриваючись благодійним фондом

 Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові запрацювало ще 6 нових майданчиків для паркування У Львові запрацювало ще 6 нових майданчиків для паркування
Місця (загалом 115) розташовані на вулицях Котлярській, Горської, Тобілевича, Політехнічній, Русових та пл. Липневій.
Loading...
Load next