Помер колишній декан факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка Михайло Присяжний

Помер колишній декан факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка Михайло Присяжний

Помер багаторічний декан факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка (1997 – 2018) Михайло Присяжний.

Про це повідомив керівник прес-центру Львівського національного університету імені Івана Франка Олег Вівчарик.

Михайло Присяжний помер на 72-му році життя. 

Згадує про колегу професор Василь Лизанчук: «Михайло Присяжний надзвичайна Людина. Своєю сумлінною, цілеспрямованою, доброчинною працею, своєю доброчесністю і шляхетністю заслужив визнання і шану в Україні та за кордоном. Він журналіст, публіцист, вчений. Тривалий час був деканом факультету журналістики нашого Львівського національного університету імені Івана Франка, завідував кафедрою Теорії і практики журналістики. Свій талант, знання Михайло Присяжний віддавав Україні, відродженню і утвердженню Української Національної Держави, розвитку української журналістики, української мови, науки і культури.

Михайло Павлович раптово покинув нас. Його творчо-науковий здобуток постійно буде надійним джерелом знань для студентів, для нас викладачів».

Михайло Присяжний народився 30 вересня 1951 року у с. Ставчани Пустомитівського району. Навчався на факультеті журналістики (1971–1977).

На факультеті журналістики ЛНУ ім. І. Франка пройшов шлях від аспіранта до асистента, доцента, заступника декана і декана факультету журналістики Львівського університету, упродовж 2005–2015 рр. очолював кафедру теорії і практики журналістики.

У 2019 році деканом факультету журналістики став Іван Крупський.

Нагадаємо, Папа Римський зустрівся із українськими біженцями в Угорщині

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині у меліоративному каналі знайшли тіло чоловіка
Про це повідомили у Департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.26 листопада близько 19:00 у селі Конюшків Бродівського району, що у Львівській області, виявили тіло чоловіка у меліорати
«Запустимо серця разом»: У Львові встановили дефібрилятори в громадських місцях (відео) «Запустимо серця разом»: У Львові встановили дефібрилятори в громадських місцях (відео)
У Львові встановили 3 нові дефібрилятори. Їх розмістили у Палаці мистецтв, Церкві Різдва Пресвятої Богородиці та на Головному залізничному вокзалі 
Loading...
Load next