У Гданську організували бібліотеку з українською літературою

У Гданську організували бібліотеку з українською літературою
Завдяки ініціативі львів’янки Дарини Балабай у Гданську вдалося організувати бібліотеку з українською літературою.
Рідне слово для українців у Польщі. Завдяки ініціативі львів’янки Дарини Балабай у Гданську вдалося організувати бібліотеку з нашими книжками, яка працює на базі благодійної організації Fundacja RC.

Українська діаспора в Гданську зростає в час війни, а для того, щоб мати змогу чути українське слово, мати можливість читати українські книжки й започаткована ця бібліотека. Ми зібрали більше 2-х тисяч книжок й я сподіваюся, що Україна для українців завдяки Дарині Балабай буде ближчою. Тому що читати українську книжку закордоном напевно дає відчуття теплоти й близькості Батьківщини, - каже Максим Козицький, голова Львівської обласної військової адміністрації.

Охочих виявилося так багато, що літератури не вистачає, тому завдяки ЛОВА запустили кампанію по збору вже прочитаних книжок на потреби цієї бібліотеки. Й наразі вже відправили першу партію літератури.

Я так думаю, що на цьому співпраця не буде закінчена, бо книжок не вистачає, постійно замало. Люди потребують нових й нових книжок. На превеликий жаль фундація не має великих бюджетів, тому ми так просимо людей, зголоситися на збір книжок. Знов таки, користуючись нагодою, прошу якщо в когось є прочитані книжки, які вже в родині не потрібні, то долучатися до збору книжок. Ми збираємо їх на постійній основі, - резюмує Олександр Балабай, один з ініціаторів акції.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині розкрили вбивство, яке чоловік скоїв у Польщі ще 18 років тому На Львівщині розкрили вбивство, яке чоловік скоїв у Польщі ще 18 років тому
Львівські правоохоронці розкрили вбивство, яке трапилось у Польщі ще у 2003 році. Однак, справу вдалось розкрити лише через 18 років - у 2021 році.
Думали, що Україна у ЄС: двоє німців незаконно перетнули кордон на Львівщині Думали, що Україна у ЄС: двоє німців незаконно перетнули кордон на Львівщині
Українські прикордонники впіймали на незаконному перетині кордону двох німецьких велосипедистів, які були переконані в тому, що Україна входить до складу Європейського Союзу і перетинати кордон в пунктах пропуску не обов’язково.
На Львівщині прикордонники затримали поляка, якого розшукував Інтерпол На Львівщині прикордонники затримали поляка, якого розшукував Інтерпол
Прикордонники Львівського загону на пункті пропуску "Краківець" затримали 50-річного громадянина Польщі, який перебував у розшуку міжнародної організації "Інтерпол".
Loading...
Load next