Код нації: у Львові святкують Всесвітній день вишиванки

Код нації: у Львові святкують Всесвітній день вишиванки
Щороку у третій четвер травня святкують Всесвітній день вишиванки. Для кожного регіону України притаманний свій візерунок на сорочці, поєднання кольорів та матеріалів

Щороку у третій  четвер травня святкують Всесвітній день вишиванки. Для кожного регіону України притаманний свій візерунок на сорочці, поєднання кольорів та матеріалів.

На честь свята перед будівлею Львівської обласної військової адміністрації влаштували міні-коцерт, а на сцені розігрували подарунки для знавців історії вишитої сорочки та грали пісні, що теж стали частиною нашої культурної спадщини. Вишиванка це не лише один з головних символів єдності нашого народу, а ще й гарний, святковий одяг, що вирізняє українців серед інших народів світу.

Зазначимо, що день вишиванки вже відзначають у 60 країнах світу.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Зробили НЕМОЖЛИВЕ: львівські хірурги врятували 2-річну дитину Зробили НЕМОЖЛИВЕ: львівські хірурги врятували 2-річну дитину
Такі операції вкрай рідкісні навіть у світі, такі операції. У Львові медики врятували 2-річну дитину
Психіатр із США Джефрі Роуз привіз до Львова унікальну методику психологічної реабілітації (відео) Психіатр із США Джефрі Роуз привіз до Львова унікальну методику психологічної реабілітації (відео)
Підтримати українців до Львова приїхав американський психіатр Джефрі Роуз, який привіз з собою унікальну методику лікування психічних розладів.
Loading...
Load next