АМКУ оштрафував «Львівобленерго» за зловживання монопольним становищем

АМКУ оштрафував «Львівобленерго» за зловживання монопольним становищем

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України прийняла рішення про визнання окремих дій приватного акціонерного товариства «Львівобленерго» зловживанням монопольним становищем.

Про це повідомляє Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольний комітет України.

Відповідне рішення АМКУ прийняв 6 липня 2023 року.

До Відділення звернулося приватне акціонерне товариство та заявило про те, що ПАТ «Львівобленерго» необґрунтовано застосовувало для заявника тариф за послуги з розподілу електричної енергії по другому класу напруги (який є значно вищим тарифу за послуги з розподілу по першому класу напруги).

Такі дії підприємства не передбачені чинним законодавством України, зокрема, Законом України «Про ринок електричної енергії» та Порядком встановлення тарифів на послуги з розподілу електричної енергії та призвели до ущемлення інтересів споживача, який не має альтернативи щодо отримання даних послуг.

Адміністративна колегія Західного МТВ АМКУ визнала дії ПАТ «Львівобленерго» порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, оштрафувала підприємство на 68 000 грн та зобов’язала припинити та усунути наслідки порушення у місячний термін, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Гелікоптер з туристами розбився біля Евересту, загинуло п'ятеро

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
«Львівобленерго» оштрафували за несвоєчасне інформування про знеструмлення «Львівобленерго» оштрафували за несвоєчасне інформування про знеструмлення
НКРЕКП оштрафувало «Львівобленерго» на 85 тис грн за несвоєчасне оновлення інформації на сайті у розділі «Чому немає світла».
На Львівщині ввели аварійні відключення світла (відео) На Львівщині ввели аварійні відключення світла (відео)
НЕК «Укренерго» встановило ліміт на кожну годину доби окремо, від 445 мегават мінімально вночі до 532 мегават максимально вдень.
Loading...
Load next