Юрій Татомир йде з посади Начальника Міграційної Служби у Львівській області

Юрій Татомир йде з посади Начальника Міграційної Служби у Львівській області

Начальника Головного управління Державної міграційної служби у Львівській області Юрія Татомира звільнено з посади. Він перебував на цій посаді 10 місяців – з кінця вересня минулого року.

Про це він повідомив у соцмережах.

Мені випала можливість очолити Головне управління Державної міграційної служби у Львівській області в непростий час - час жорстокої війни, війни без правил.
Згідно рішення Голови ДМС України я залишаю посаду начальника Головного управління ДМС у Львівській області.
За цей рік зроблено чимало. В умовах воєнного стану ми стали пілотною областю, у якій спільно з Кординаційним центром допомоги цивільному населенню при ЛОВА здійснювалася активна допомога у сфері надання адміністративних послуг особам, що постраждали внаслідок військової агресії, зокрема, це роз’яснювальна робота на брифінгах та персональна щодо оперативного проведення ідентифікації та документування осіб, у яких внаслідок бойових дій втрачено всі документи. Дуже дієвою видалась і якісна співпраця із іншими партнерами,а саме: Данська рада у справах біженців, Регіон Карпати Neeka, Львівський регуляторний хаб, СОС “Дитячі містечка” та ін., - повідомив Юрій Татомир.

За його словами, надавалася активна підтримка військовослужбовцям та їх родинам, зокрема, здійснено візити працівниками Головного управління у реабілітаційні центри, медичні заклади для проведення дій з оперативного документування для проходження реабілітації за межами України.

Важливим для мене є також успіх у реалізації державної політики зі створення доступності та безбар’єрності. Так, на Львівщині у першому півріччі 2023 року відкрито три нові відділи (Пустомитівський, Мостиський, Буський), офіси яких спроєктовані у форматі open space та розміщені на першому поверсі, обладнані всіма необхідними засобами доступності для людей з обмеженими фізичними можливостями. Ми також подбали про найменших наших відвідувачів, забезпечивши практично всі наші підрозділи куточками для дозвілля діток.
Не менш важливим є напрямок протидії й нелегальній міграції,проведено ряд результативних заходів,спільно з праохоронними органами,щодо виявлення такої категорії осіб,що в свою чергу суттєво підняло ГУ ДМС у Львівській області, серед усіх обласних управлінь ДМС України.
Ми тісно співпрацювали з органами місцевого самоврядування, зокрема, з центрами надання адміністративних послуг з питань діяльності міграційної служби. Завдяки постійним зустрічам з представниками територіальних громад Львівської області за короткий термін вдалося активізувати процес актуалізації персональних даних у Реєстрах територіальних громад, що було позитивно відзначено представниками Мінцифри на семінарі-практикумі 12-14 липня 2023 року Львівщина – Ветеранам.
Протягом першого півріччя 2023 року підрозділи ГУ ДМС у Львівській області надали платних адміністративних послуг на загальну суму – 88 596 553,79 грн, з яких 62 017 587 грн перераховано у місцеві бюджети, - зазначив Татомир.

За словами екс-начальника Державної міграційної служби у Львівській області була проведена робота з покращення матеріально-технічного забезпечення завдяки отриманим у першому півріччі 2023 року субвенціям з місцевих бюджетів на суму 6 865 300 грн.

Не менш значним є також укладення договору оренди приміщення площею 1016,9 кв. метри для розміщення апарату ГУ ДМС у Львівській області за адресою: вул. Січових Стрільців, 11, м. Львів.
Разом із Первинною профспілковою організацією працівників ГУ ДМС у Львівській області ми зробили багато для військовослужбовців: активно волонтерили, збирали кошти для ЗСУ, поранених, проявляючи таким чином активну громадянську позицію. Нещодавно відкрили кімнату профспілки, де наші працівники можуть відволіктися від напруженого дня, пообідати та відпочити у зручних умовах.

Для підтримання престижу нашої служби, ефективної інтеграції у європейське суспільство, з метою надання якісних адміністративних послуг іноземцям, наші працівники почали вдосконалювати свої навики володіння англійською мовою. Розпочато чітку співпрацю з Львівським національним університетом імені Івана Франка та Львівським університетом внутрішніх справ. Ми допомагали працівникам, які воюють. Підтримували кожного у будь-яких ситуаціях. Здійснено відповідні заходи, щодо протидії корупції, - підсумував Юрій Татомир.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com
 

Читайте також
Міграція, ВПО та нелегали: як працює міграційна служба Львівщини (ІНТЕРВ’Ю.ВІДЕО) Міграція, ВПО та нелегали: як працює міграційна служба Львівщини (ІНТЕРВ’Ю.ВІДЕО)
Повномасштабна війна на території України внесла великі корективи у наше життя та міграція у різних проявах стала буденністю для багатьох.
ЗСУ отримали модернізовані танки Т-64 та Т-72 (фото) ЗСУ отримали модернізовані танки Т-64 та Т-72 (фото)
Передачу 5 бойових машин українському війську здійснено Державним підприємством «Львівський бронетанковий завод». Роботи перевиконали на 20 млн грн.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next