Подарували будинок сину військкома: НАЗК передало у поліцію справу

Подарували будинок сину військкома: НАЗК передало у поліцію справу

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало та направило до Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України два обґрунтованих висновки про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, стосовно колишнього начальника Запорізького обласного територіального центру комплектування (ОТЦК) та керівника об’єднаного районного ТЦК міста Львова.

Встановлено, що підлеглий начальника Запорізького ОТЦК продав дружині свого керівника автомобіль MAZDA CX-5 за ціною, що на 800 тис. грн менша за його ринкову вартість. Після цього воєнком приймав рішення стосовно підлеглого, зокрема, надаючи йому відпустки для виїзду за кордон, повідомляє НАЗК.

Син іншого воєнкома – керівника об’єднаного районного ТЦК міста Львова – отримав подарунок у вигляді недобудованого будинку площею 638 кв.м та прибудинкової території в смт Брюховичі, Львівської області. Жінка, яка подарувала будинок сину воєнкома, пов’язана особистими стосунками з чоловіком (виховують спільну малолітню дитину), який перебуває на обліку в цьому ж ТЦК і є особою, придатною до проходження служби в умовах війни. 

Цей чоловік з часу повномасштабного вторгнення жодного разу не викликався для проходження військово-лікарської комісії, оновлення даних чи виконання інших мобілізаційних розпоряджень.

Згідно із законодавством, воєнкомам (як особам, зазначеним у п., п. 1, 2 ч. 1 ст. 3 Закону про запобігання корупції) забороняється безпосередньо або через інших осіб вимагати, просити, одержувати подарунки для себе чи близьких їм осіб від юридичних або фізичних осіб, якщо такі подарунки пов’язані з виконанням воєнкомами своїх службових повноважень.

Подарунком вважаються грошові кошти або інше майно, переваги, пільги, послуги, нематеріальні активи, які надають/одержують безоплатно або за ціною, нижчою мінімальної ринкової.

Зазначені дії воєнкомів кваліфіковано за ст. 172-5 КУпАП – порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків, про що обґрунтованим висновком поінформовано ДСР Національної поліції України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу з конфіскацією подарунків.

Нагадаємо, Поблизу фінського кордону рф облаштовує військові бази

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині СБУ викрила схему вимагання правоохоронцями хабарів з власників "євроблях" (фото) На Львівщині СБУ викрила схему вимагання правоохоронцями хабарів з власників "євроблях" (фото)
На Галицькій митниці правоохоронцям СБУ вдалось викрити одного із посадовців та двох колишніх співробітників органів поліції на вимаганні та отриманні хабарів від власників "євроблях", щоб ті могли уникнути штрафів за відсутність "транзиту".
Завдяки творчим досягненням: львівський композитор Михайло Швед став лауреатом престижної музичної премії Завдяки творчим досягненням: львівський композитор Михайло Швед став лауреатом престижної музичної премії
Шведа обрали завдяки творчим досягненням упродовж останніх 5 років.
Loading...
Load next