На Львівщині СБУ викрила схему вимагання правоохоронцями хабарів з власників "євроблях" (фото)

На Львівщині СБУ викрила схему вимагання правоохоронцями хабарів з власників "євроблях" (фото)
На Галицькій митниці правоохоронцям СБУ вдалось викрити одного із посадовців та двох колишніх співробітників органів поліції на вимаганні та отриманні хабарів від власників "євроблях", щоб ті могли уникнути штрафів за відсутність "транзиту".

Як повідомили в СБУ та прокуратурі Львівщини, затримання посередників відбулося у середу, 19 травня, у Брюховичах. Двоє експравоохоронців, які є мешканцями Львова, підбурювали жителя Львівщини до надання хабаря митному інспектору з метою внесення неправдивих відомостей до бази даних митниці, аби власник авто на "євробляхах" мав можливість уникнув відповідальності за порушення транзиту.

"Встановлено, що у митника "просили" внести фіктивні відомості у базу даних про виїзд "євробляхи" за межі території України у Польщу без фактичного виїзду вказаного транспортного засобу. До оборудки залучили третю особу, яка мала передати правоохоронцю хабар у $1300", - йдеться у повідомленні СБУ.

Експравоохоронців затримали в Брюховичах після отримання другої частини хабаря в сумі 900 доларів. Наразі правоохоронці також перевіряють причетність службових осіб Львівської митниці до співпраці із порушниками.

Зрештою колишнім правоохоронцям загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Читайте також
СБУ викрила на хабарі прикордонника, який "допомагав" завозити євробляхи в Україну (відео) СБУ викрила на хабарі прикордонника, який "допомагав" завозити євробляхи в Україну (відео)
Правоохоронці СБУ затримали посадовців Держприкордонслужби на хабарництві, втому числі незаконно ввозити "євробляхи" в Україну допомагав один із начальників. За ввезення одного автомобіля хабарники отримували від 600 до 1000 доларів США.
На Львівщині ДБР затримало двох митників в "Шегинях" на хабарництві (фото) На Львівщині ДБР затримало двох митників в "Шегинях" на хабарництві (фото)
Двох співробітників пункту пропуску "Шегині" Галицької митниці було затримано за підозрою у систематичному хабарництві. Їм загрожує 10 років позбавлення волі.
На Львівщині вдруге затримали чоловіка за підробку документів для призовників На Львівщині вдруге затримали чоловіка за підробку документів для призовників
На Львівщині вдруге затримали чоловіка за підробку документів, що дозволяють особам призовного віку виїжджати за кордон.
Loading...
Load next