У Львові відкрили виставку, присвячену Гальшці Острозькій

У Львові відкрили виставку, присвячену Гальшці Острозькій
У Львівському музеї історії релігії організували виставку присвячену Гальшці Острозькій. Постать, яка увійшла в історію України як меценат науки і культури

Жінка, яка увійшла в історію України як меценат науки і культури. У Львівському музеї історії релігії організували виставку присвячену Гальшці Острозькій.

Куратори розповідають, що постать Гальшки відноситься, зокрема, і до історії будівлі музею. Варто зазначити, що жінка належала до дуже впливового роду, які зазвичай і правили у той період фінансуючи вчених, філософів, митців та інших. Тому багато хто хотів мати її за дружину.

Детальніше в сюжеті:

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Культурна столиця України: музеї Львова, які неодмінно варто відвідати (відео) Культурна столиця України: музеї Львова, які неодмінно варто відвідати (відео)
Культурна столиця, а відтак і місце, де зосереджено чимало пам’яток, об’єктів та різноманітних локацій. Усе це про Львів, де лише в межах міста можна відвідати десятки кардинально різних галерей, сховищ, експозицій.
У Львові організували виставку з нагоди 130-річчя Патріарха Йосипа Сліпого (відео) У Львові організували виставку з нагоди 130-річчя Патріарха Йосипа Сліпого (відео)
За своє життя він очолював семінарію, допоміг чималій кількості нужденних, пережив 17 років ув’язнення у радянських концтаборах і потім ще й допоміг організувати українську діаспору у Римі.
У Львові вперше організували фестиваль театральної фотографії (відео) У Львові вперше організували фестиваль театральної фотографії (відео)
Справжньою перлиною виставки вважають раритетну світлину датовану 1959 роком з вистави "Наталка Полтавка", яку ставили в Сибіру.
Loading...
Load next