Конфлікт з містом за посаду директора школи №96 триває

Конфлікт з містом за посаду директора школи №96 триває
Екс-керівниця СЗШ №96 у Львові зазначає, що її незаконно звільнили з посади та неналежним чином провели новий конкурс на це місце

Конфлікт за посаду директора школи №96 триває. Нагадаємо, що екс-керівниця навчального закладу зазначає, що її незаконно звільнили та неналежним чином провели новий конкурс на це місце. Весь персонал та вчителі, деякі з яких тут працюють вже більше 30 років заступилися за неї і кажуть, що на їх пам’яті у цьому навчальному закладі керівника краще не було.

За ці 2 роки настільки багато директор зробив для школи, для нас як вчителів, для учнів, що це навіть словами не описати. Ми днювали, ночували тут і дуже багато допомагали школі. Тобто пройшли цей шлях разом з директором, і ступень довіри до директора настільки високий, - розповідає вчитель СЗШ №96 Олександр Малицький.

Я бачила її шлях до тої посади, я бачила прагнення робити зміни в освіті, я бачу безперервне бажання працювати далі і далі. І образно бачити як людині «підрізають крила», не дають реалізувати той потенціал, який в неї є я в тому не сумніваюся. І після таких багаторазових спілкувань із представниками влади управління освіти накопичилися дуже багато проблем, які є очевидними, вони звучали вже і частину з них вони вже визнають треба щось міняти, а щоб міняти треба, щоб хтось зробив перший крок, - каже вчителька СЗШ №96 Віра Іва.

Батьки учнів відпускати директорку не планують і не одноразово писали листи, щоб директорку залишили на посаді.

Я вчилася у цій школі, я її закінчувала. Тут надзвичайно гарний дух цієї школи. Школа згуртована, дуже гарний колектив вчителів та батьків, ми завжди один одного підтримуємо. Директорка школи прийшла до нас в дуже важкий період коли почалася війна, вона показала себе з дуже гарної сторони. Вона відстоювала з ранку до ночі з вчителями, приймали біженців. Наскільки я знаю наша школа прийняла найбільшу кількість біженців, які є у місті Львові. І попри те, що приймалися біженці проводилися навчання. Діти не пропустили жодного навчання, - зазначає мама учениці СЗШ №96 Ольга Ковальчук.

Це все що відбувається це фарс. Я взагалі людина за освітою і за професією бухгалтер.  Я прекрасно знаю як проводиться звільнення працівника. І звільнення нашого директора було з таким грубим порушенням. Ну з таким грубим очевидним порушенням якщо би наприклад це був звичайний працівник цього закладу чи іншого який знав закони він би подав цей заклик на суд і він би його виграв. Його би ще й поновили і заклад на якій він працює був би змушений сплатити неустойку за те, що неправомірно звільнили і так далі, - розповідає мати учня СЗШ №96 Іванка Ісків.

За 2 роки роботи жодних скарг не було. У школі зазначили, що з усіма директорами, які одночасно заступали, після відповідного конкурсу, на посади керівників навчальних закладів Львова у 2022 році перепідписали контракти, а з пані Галиною – ні. При цьому ще й не пояснили причин цього рішення.

12 січня на розмові з очільником освіти, де я попросила протоколи з засідання депутатської комісії, бо у грудні місяці ми звітували про свою роботу новопризначені директори на що мені було сказано, що протоколів таких немає. Пізніше були наклепи, цькування в мою сторону і примушували мене ідти на конкурс відповідно я погодилася. Не піднімала ніяких мітингів, бо у школі обурювався увесь колектив, бо не розуміли чого одного директора з 30 у м. Львові відправили на конкурс не назвавши причини, - розповідає екс-директорка СЗШ №96 Галина Михайлик.

Вона зазначає, що з результатами нового конкурсу на посаду не погоджується.

Результати конкурсу я вважаю занижені, оскільки, комісія не правильно оцінила ситуативне завдання і презентацію говорячи мені те, що це був звіт директора. У школі ми маємо напрацьовану стратегію. У 2022 році ми разом з батьками, разом з колегами напрацювали свій розвиток школи до 2027 року. Вона є доступна на сайті і я знаю, що моя опонентка дещо використала з цієї стратегії і говорила про те, що вже є введено у школі, - зазначає Галина Михайлик.

До того ж весь процес від звільнення і до проведення конкурсу був виконаний з серйозними порушеннями, каже юрист.

Галину Михайлик звільнили тим днем, яким не мали права звільняти. По-перше це була субота, по-друге це був її останні робочій день згідно трудового договору. Також рішення і оголошення про конкурс і взагалі сам конкурс мав відбутися до моменту звільнення, за 2 місяці до моменту звільнення Галини Михайлик. Однак представниками управління освіти Львівської міської ради був запроваджений свій алгоритм дій, який призвів до цього конфлікту, - розповідає юрист, представник Галини Михайлик Андрій Петришин.

Однак представники міської ради таки визнали, що були допущені певні помилки у проведенні конкурсу, зазначає екс-директорка.

На першому засіданні робоча група визнала, що вони зробили порушення щодо процедури конкурсу, але вони далі змушують вирішувати всі справи в судовому режимі, - підкреслює Галина Михайлик.

Але, за словами юриста, є серйозні запитання і до протоколів цього конкурсу.

Там є багато ознак того, що було підроблено документи і використання підроблених документів також мало своє місце, а це вже переслідується законом і за це передбачена кримінальна відповідальність. У протоколах містяться підписи, які не належать членам комісії і за це хтось має відповісти. Протоколи, які до сьогоднішнього дня колектив СЗШ №96 так для огляду і не отримав, - зазначає Андрій Петришин.

Наразі вчителі та батьки не допускають нову директорку до роботи. Вчора відбулося засідання робочої групи з батьківським комітетом і педагогами цієї школи. Де керівник управління освіти наголосив на тому, що дуже важливо дати новій очільниці навчального закладу працювати, щоб налагодити важливі процеси у роботі школи.

Для того щоб заручниками ситуації не став вчитель, заступник директора, персонал. Мова йде суто про юридичні питання: підписання документів, кошторисів, погодження, підсумкового наказу про атестацію, заробітньої плати. Ви чудово розумієте новий директор має бути допущенний до робочого місця, паралельно ідуть усі судові процеси повністю, друзі, повністю. Є рішення суду – ми його виконуємо, - зазначив керівник управління освіти Львіської міської ради Андрій Закалюк.

Наразі екс-директорка все ж планує звертатися до суду задля вирішення цього конфлікту.  

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Зарплати у школах Львівщини: з вересня директори отримуватимуть 1000$ (відео) Зарплати у школах Львівщини: з вересня директори отримуватимуть 1000$ (відео)
Заробітню плату директорам шкіл на Львівщині підвищать вже з початку нового навчального року, 1 вересня.
Вакцинація від COVID-19: у Львові до нового навчального року щеплять вчителів (відео) Вакцинація від COVID-19: у Львові до нового навчального року щеплять вчителів (відео)
Щеплювати працівників шкіл, садочків та позашкільних закладів у місті розпочали ще у червні і планують завершити процес до кінця літа.
Львівщина у "помаранчевій" зоні: центр легеневого здоров’я заповнений COVID-хворими на 100% (відео) Львівщина у "помаранчевій" зоні: центр легеневого здоров’я заповнений COVID-хворими на 100% (відео)
І хоча це не передбачає нових додаткових правил чи обмежень, однак, як прогнозують влада та медики, це найімовірніше не надовго. Адже динаміка захворювання прогнозує дуже швидке повернення жорсткого карантину, тобто впровадження "червоної" зони.
Loading...
Load next