Журналісти «Правда тут Львів» знайшли в Оброшиному новонароджене оленятко

Журналісти «Правда тут Львів» знайшли в Оброшиному новонароджене оленятко
Поблизу Львова відновили унікальний зоологічно-дендрологічний парк «Джерело»

Пригоди починаються там, де їх зовсім не чекаєш. Був у селі Оброшине старий занедбаний парк, якому вже аж 300 років. І от, одного разу команда науковців та ентузіастів вирішила, що такий артефакт слід обов’язково відновити, але ті таємниці, які їм відкрило «Джерело» здивували, навіть бувалих біологів та зоологів. І тепер вони готові показати це усім охочим. Знімальна група Правда Тут Львів також побувала в оновленому парку та неочікувано заринулася у свою пригоду: пошук новонародженого оленятка, яке з’явилося на світ 3 дні тому прямо на території «Джерела».

Зоологи пояснюють: японські олені – створіння вкрай лякливі та обережні, тож обов’язково повинні мати прихисток. Команда зоологічно-дендрологічного парку спеціально залишило на галявині повалене дерево, аби ці тварини почувалися в безпеці. А от, чи вийде оленятко до журналістів – таємниця, яку Правда тут Львів – розкриє лише наприкінці сюжету 

Якщо ти утримуєш такі види копитних, то захист повинен бути. І воно було б правильно на ландшафті залишати, і ми самі переконалися, що в принципі, і дорослі олені там з задоволенням відпочивають, і оленята. Вони там народжуються, або переховуються під час дня, - розповідає Ярослав Кшик – співзасновник парку «Джерело».

А поки оленятко спостерігає за нами з укриття, працівники парку показали те, що неабияк вражає: червонокнижні рослини, 300-річні дерева, і навіть - контактний зоопарк. І усе це відновлено, збережено та зібрано на одній території лише з однією метою: через розваги спонукати дорослих та дітей дивуватися природі та полюбити таку цікаву науку як біологія

Це був найстарший дуб, якому було 300 років і , на жаль, він впав. Най його місце ми поставили архангела – нашого охоронця, помічника і підтримку парку, - розповідає Оксана Лазарева – співзасновниця парку «Джерело».

Видів 16, напевно буде реліктових, а остальні насаджено нами, завезено з різних європейських держав. Різні є червонокнижні. Ми покликані, щоб якраз розвивати дітей, їхній світогляд. Тваринний і рослинний світ – як воно є – ми розказуєм: що, де, як, - зазначає Ярослав Кшик – співзасновник парку «Джерело»файл 1941. 

Тут - в нашому вольєрі – проживає 5 єнотів: 3 дівчинки та 2 хлопчики. Вони між собою, інколи, можуть сваритися, але для людей – це є цілком безпечно. У нас також є такі послуги, що до них можна заходити, контактувати з ними, гратися. Для людей вони є цілком безпечні, - розповів Андрій Семен – зоолог парку «Джерело».

Звісно, що в зоологічному дендропарку «Джерело» є ще сила силенна інших розваг: кафе, унікальний дитячий простір, майстер класи для дорослих та дітей, і навіть арт майданчик. Але основне, це те, що команда не лише прищеплює любов до природи, але й лікує нею: щотижня сюди приїжджають наші воїни після поранень та діти з особливими потребами, аби реабілітуватися завдяки спілкуванню з тваринами. Однак, є одне велике «але» - без допомоги  команда самотужки не впорається

Ми регулярно запрошуємо хлопців на реабілітацію. Щодругий день у нас хлопчики на візочках міняються в обличчях, коли контактують з тваринами. Вони поспілкуються, вони щасливі, їх радості немає меж. І це важливо! Наших хлопців підтримувати важливо. А для цього нам потрібні вливання.
Насправді, ми дуже очікуємо, щоб організації могли долучитися до підтримки нашої історії і цінності цього парку, - зазначає Оксана Лазарева – співзасновниця парку «Джерело».

І якщо все піде добре, то парк «Джерело» здивує нас такими пригодами, за якими раніше багато хто їздив за кордон. Команда обіцяє створити на території зоопарк, в якому буде комфортно і тваринам, і відвідувачам

Мають бути і леви, і тигри, і альпаки і монджаки, і дикобрази, і великого розміру попугаї. Дуже великого розміру зоопарк буде. Так що, запрошуємо всіх, кожного: розказуйте, показуйте і ми раді вас будемо бачити в нашому зоопарку, - зазначає Андрій Семен – зоолог парку «Джерело».

Кожна пригода, колись завершується, але найкращий фінал – це побачити те, чого так довго очікував. Журналістам Правда тут Львів таки пощастило, і японське оленятко вийшло до них разом з мамою. І цю зустріч ми спеціально для вас зафіксували

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Евакуація у Трускавці: чому людям заборонили залишатися у приміщенні? Евакуація у Трускавці: чому людям заборонили залишатися у приміщенні?
Рятувальники із задимленого готелю вивели 10 осіб. Ліквідовували пожежу 70 надзвичайників та 17 одиниць спецтехніки
Архітектурно-мистецький фестиваль: на Львівщині  у Свірзькому замку відбувся конкурс інсталяцій (відео) Архітектурно-мистецький фестиваль: на Львівщині у Свірзькому замку відбувся конкурс інсталяцій (відео)
Переможці конкурсу архітектурно-мистецьких інсталяцій поїдуть у кількаденну навчальну поїздку до Цюриха.
Loading...
Load next