Яка ціна на нерухомість у Львові, що будують та хто купує

Яка ціна на нерухомість у Львові, що будують та хто купує
Початок широкомасштабного наступу росії на Україну спричинив різку зміну на ринку нерухомості. Про перспективи та нові «правила гри» поговорили з Олександром Островським, співзасновником LEV Development.

На початку повномасштабної війни багато забудовників зупинили будівництво. До прикладу, у столиці все завмерло на місяць, у Львові ситуація була не краща. Компанія  LEV Development зупинила будівництво подекуди на два чи чотири місяці, але з плином часу, спостерігаючи за ситуацією на фронті, забудовники спробували продовжити роботу.

На даному етапі будівництво практично на 80% об’єктів відновлено, - розповідає Олександр Островський, співзасновник LEV Development.

Фото Олександра Островського

Який стан ринку нерухомості зараз

За словами Олександра Островського ринок зараз переживає найтяжчі часи, проте співзасновник LEV Development прогнозує відносне покращення вже за шість місяців.

Масштаб проблеми зараз можна прирівняти до подій 2014-2015 років, коли ринок цінової політики первинної нерухомості був серед найнижчих показників.

Незважаючи на події, компанія LEV Development  завантажена роботою на 80 %, тож бачимо активність на ринку. З огляду безпеки, тобто район де це будівництво відновлюється, лише 20 % забудов не повернулися до роботи.

Фото: LEV Development

Як змінилась ціна на нерухомість

Попит на купівлю квартир у Львові зменшився  на 20-40 %,  у порівнянні з 2021 роком, і залежить від безпекової ситуації. Зараз люди орієнтуються на перебіг подій на фронті, що прямо пропорційно їхньому вибору: купувати чи ні.

Також варто зауважити, що війна спричиняє колапс у економіці країни та світі загалом. Тож ситуація на ціновому ринку не стабільна.

Нове будівництво буде дорожчати на 20-30% в доларах собівартості, - зауважив Олександр Островський, співзасновник LEV Development.

Фото: LEV Development

Хто купує нерухомість сьогодні

Портрет покупця нерухомості Львова сьогодні дійсно інший, аніж у 2021-му році. У людей з’явились нові критерії та запитання під час підбору житла. Така різка зміна у потребі спричинена війною, проте забудовник готовий задовільнити своїх покупців.

Перш за все, при купівлі квартири клієнт звертає увагу на ціну. У 2021 році важливою була локація житлового комплексу, а в 2022 році покупця цікавить термін введення в експлуатацію, репутація забудовника. Також людям важлива безпека та укриття у новобудовах, - каже Олександр Островський.

Які проєкти будуть реалізовувати

Зважаючи на ситуацію у країні, забудовники переважно не починали нових проєктів. Так у Львові компанія LEV Development  лише в кінці 2021 року запустила 2 великих квартальних проєкти. Натомість зараз на ринку нерухомості  вже активно реалізовуться 5 проєктів:

  • 4 житлові комплекси класу бізнес ARTHOUSE park (вул. Малоголосківська);
  • FEEL HOUSE (бічна вул. Стрийської- Сокільники);
  • PERFECT LIFE (Львів-Винники);
  • SILENT PARK (вул.П.Орлика);
  • два інвестиційні проєкти - LEV CITY HOTEL та апарт-комплекс SMART HOUSE.
Фото: LEV Development

Які перешкоди зараз у забудовника Львова

Серед проблем, з якими забудовникам у Львові доводиться сьогодні стикатися, зазвичай є ріст цін на матеріали, а також за роботу. Поки немає стабільності в економіці країни такі проблеми будуть присутні, тож варто приділяти більше часу для пошуку вигідного розв’язання проблеми.

Нові «правила гри» додає оновлене законодавство, що може повпливати на інвестиційну складову. Тому в основну роботу додається час на адаптацію до «новинок» для інвесторів львівських забудов.

Ми повинні розуміти, що ринок нерухомості ділиться на 2 частини: ті які інвестують для себе та ті які інвестують свої кошти з метою подальшого перепродажу та отримання прибутку. Тому будемо бачити як це все буде розвиватись далі, - наголосив Олександр Островський, співзасновник LEV Development.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Готельний бізнес в Україні: переваги сучасних інвестицій Готельний бізнес в Україні: переваги сучасних інвестицій
Українці, у пошуках безпечних інвестицій, все більше звертають увагу на збільшення попиту у готельній сфері. Попри всі реформи, кризи та складнощі в країні, деякі сфери зазнали меншого впливу. Готельний бізнес – одна з таких сфер.
ЖК бізнес класу Perfect Life – житло продумане до дрібниць: в чому особливість? ЖК бізнес класу Perfect Life – житло продумане до дрібниць: в чому особливість?
Житловий комплекс бізнес класу Perfect Life від LEV Development – це ідеальний простір для сім’ї
Loading...
Load next