Держагентство відновлення відкриє кошториси усіх проєктів будівництва

Держагентство відновлення відкриє кошториси усіх проєктів будівництва

Відтепер кожний зможе перевірити і порівняти ціни на матеріали, вартість залученої техніки, витрати за проєктами, які розробили державні замовники. Це допоможе підвищувати відповідальність як і держзамовників, так і проєктних організацій та експертизи.

 Про це повідомляє заступник Міністра інфраструктури України Мустафа Найєм.

Для нас важливо не просто швидко і якісно проводити роботи на обʼєктах. Ми прагнемо, аби відбудова здійснювалася у прозорий і підзвітний спосіб. Це важливо як для Агентства відновлення, так і для громадськості та міжнародних партнерів, ‒ заявив заступник.

Кошториси на проєкти відновлення будуть доступні у Єдиній державній системі у сфері будівництва. На порталі ЄДЕСББ з’явився оновлений функціонал публікації кошторисів об'єктів, які будують за публічні кошти. Ознайомитися з інформацією про кошториси можна на сайті ЄДЕСББ у розділі «Кошторисна документація».

Як відомо, раніше на порталі були доступні тільки загальні показники щодо кошторису, проте після введення військового стану доступ до інформації обмежили.

Нагадаємо, До суду передано справу ексголови Макарівського райсуду Тандира

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
90% будов Львова відновили роботи (відео) 90% будов Львова відновили роботи (відео)
Мова про зупинені будівництва внаслідок вторгнення росіян. Натомість нові містобуди під час війни наразі не видавалися.
В Україні запустять автоматичну реєстрацію будівництва за допомогою порталу "Дія" (відео) В Україні запустять автоматичну реєстрацію будівництва за допомогою порталу "Дія" (відео)
Перші послуги для будівельної галузі на порталі "Дія" було представлено минулого року, станом на сьогодні їх уже 14.
LEV Development розпочинає партнерську програму кредитування з банками України LEV Development розпочинає партнерську програму кредитування з банками України
Житло та інвестиційні проєкти стають ще доступнішими.
Loading...
Load next