«єВідновлення»: українцям виплатили 1,4 млрд гривень на відновлення домівок

«єВідновлення»: українцям виплатили 1,4 млрд гривень на відновлення домівок

У межах програми «єВідновлення» Україна виплатила компенсацію за пошкоджене майно за понад 16 тисячами заяв українців на суму в 1,4 млрд гривень.

Про це повідомила голова парламентського комітету з питань організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

За її словами, українці вже подали 50 383 заяв на компенсацію за пошкоджене майно. Понад половину заявок уже опрацьовано. З них — 74% заяв погодили на виплату, загальна сума складає 1,7 млрд гривень.

Станом на 11 жовтня вже виплачено компенсацію за пошкоджене майно по 16674 заяв на суму в 1,4 млрд гривень. Відмовлено у компенсації по 13% всіх поданих заяв, — зазначила Шуляк. 

Найбільша сума виплат по пошкодженому житлу у Харківській області — 460 млн гривень. На другому місці Київщина, жителям якої сплатили 367 млн гривень, а на третьому — Миколаївська область з 68 млн гривень. Разом на ці три області припадає більш ніж половина всіх виплат по Україні.

Середній чек по пошкодженому майну на одну людину зараз складає 11 537 гривень. Водночас на початку вересня 2023 року він становив 12 тисяч гривень, тобто є тенденція до зменшення.

Нагадаємо, Бразилія скликала Радбез ООН через ситуацію у Секторі Газа

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next