Прийом квартири від забудовника: які порушення допускають? | КВАРТИРА НА ФІНІШІ #13

Прийом квартири від забудовника: які порушення допускають? | КВАРТИРА НА ФІНІШІ #13

Тринадцятий  випуск проекту «Квартира на фініші» від телеканалу ПравдаТУТ Львів присвячений порадам щодо проведення ремонту та вирішенню проблем на певних етапах.

На усі наші запитання відповідатиме власник будівельної компанії «Простір» Ярослав Демишин.

Послуга «Прийом квартири від забудовника» - досить корисна послуга. Що це за послуга та чим саме корисна?

У мене є така послуга. Фактично це огляд та прийом квартири. Перед здачею ми вишуковуємо всі недоліки та проблеми, фіксуємо їх, та робимо висновок, який надаємо власнику квартири. Був випадок, коли ми знайшли проблему, яка могла коштувати життя новим власникам. Прокладки на газовій інфраструктурі квартири через штукатурку не могли бути герметичними, як це мало би бути, тому цей огляд став вирішенням великої проблеми.

Коштує така послуга  1 доллар за квадратний метр, - зазначив Ярослав Демишин.

 Ремонт під ключ. Яка ситуація з матеріалами для ремонту?

Я не знаю випадків за останні 5 років, щоб матеріали для ремонту дешевшали. У середньому, здорощання відбулось на 50%, хоча деякі матеріали аж на 400%. Головне – дешевше не буде, тому придбати матеріали краще одразу, - підкресли Ярослав Демишин.

Як робити ремонт, якщо нема всіх потрібних грошей?

Найкраще, це якщо є, припустимо, 10 тисяч на ремонт – робити чорновий ремонт, замовляти поетапно і робити. Чим швидше буде зроблено чорновий ремонт - тим краще. Замовляючи ремонт у одного підрядника можна на певних етапах робити паузи і тим самим уберегти себе від певних проблем з зайнятістю майстрів та результатами ремонту, - розповідає Ярослав Демишин.

Про дизайн. Чим відрізняється дизайн за 15 доларів і за 25 доларів?

Працював дуже з багатьма дизайнерами і мав дуже багато клопоту. Розумію, що коли ти людині даєш 15 доларів, вона не зможе, тобі його так наповнити, як за 25. Тому що дизайн проект це - не просто сісти за 15 чи за 30 днів зробити це треба все продумати.

Дизайн проекту залежить по 50% успіху: 50 від дизайнера, 50 від майстрів.

Було дуже багато випадків,  переробляли по різному, але на моїх випадках є керівник проектів, який слідкує за цими всіма речима, - зазначив Ярослав Демчишин.

Більше порад у проекті «Квартира на фініші» вже у наступному випуску!

Партнер програми девелоперська компанія LEV Development

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Live&Ride: людиноцентризм, як філософія компанії LEV Development Live&Ride: людиноцентризм, як філософія компанії LEV Development
Live&Ride – це мінус 10% вартості власного паркомісця, при купівлі помешкання у LEV Development
Loading...
Load next