ДБР оголосило підозру ексначальнику Головного управління внутрішньої безпеки СБУ

ДБР оголосило підозру ексначальнику Головного управління внутрішньої безпеки СБУ

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у незаконному збагаченні колишньому начальнику Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України.

Про це повідомляє ДБР.

У взаємодії з Національним агентством з питань запобігання корупції та Офісом генерального прокурора ДБР виявило у колишнього посадовця СБУ набуття необґрунтованих активів на суму 32,7 млн грн.

Фігурант, перебуваючи на керівних посадах в СБУ, став власником автомобіля Toyota Land Cruiser 200 вартістю майже 2,3 млн грн, зареєстрованого на батька дружини, та автомобіля BMW X6 xDrive40d, вартістю 116 тисяч євро, зареєстрованого на дружину, а також майже 593 тис. євро та понад 120 тисяч доларів США.

Також у його власності перебували два смарагди вартістю понад 6,5 тис. євро кожен.

Колишній посадовець підозрюється у незаконному збагаченні, тобто вчиненні злочину, передбаченого ст. 368-5 Кримінального кодексу України.

Як відомо, раніше цій особі ДБР вже повідомило про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, та у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Також правоохоронці повідомили йому про підозру в шахрайському заволодінні понад 3,2 млн грн під час перебування на посаді керівника державного підприємства впродовж 2019-2021 років. Підозрюваний оголошений у міжнародний розшук. Розслідування триває.

Нагадаємо, На боці РФ проти України воюють 514 тисяч солдатів - ГУР

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ затримала колаборанта з Одеси, який збирався присягнути «днр» (відео) СБУ затримала колаборанта з Одеси, який збирався присягнути «днр» (відео)
Зловмисником виявився місцевий мешканець, який із початком повномасштабного вторгнення рф розгорнув активну проросійську діяльність.
Контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ на Вінниччині Контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ на Вінниччині
Контррозвідники СБУ викрили та затримали на Вінниччині агента ФСБ РФ, який пройшов вишкіл у терористів на тимчасово окупованому Донбасі.
Load next