Кабмін підвищив тариф на електрику для населення

Кабмін підвищив тариф на електрику для населення

Із 1 червня тариф на електроенергію для населення становитиме 4,32 грн за кВт-год.

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Кабінет міністрів України на засіданні 31 травня схвалив рішення про продовження дії положення про покладання спеціальних обов'язків (ПСО) на учасників ринку електроенергії, згідно з яким встановлюється єдина фіксована ціна для індивідуальних та колективних побутових споживачів на рівні 4,32 грн/кВт-год. до 30 квітня 2025 року, ‒ йдеться у повідомленні.

Від диференціації тарифу в залежності від обсягів споживання, що розглядалося при обрахунках, уряд відмовився.

Для населення, що користується електричним опаленням, в опалювальний сезон тариф становитиме 2,64 грн/кВт-год. при споживанні 2 тис. кВт на місяць та 4,32 грн/кВт-год. - при перевищенні цього обсягу. В період із 1 червня по 30 вереся такі споживачі платитимуть 4,32 грн/кВт-год. незалежно від обсягів споживання.

«Нічний тариф» (при встановленому відповідному двозонному лічильнику) складатиме 2,16 грн за кВт-год.

Нагадаємо, Армія РФ намагається залучати на Харківському напрямку резерви з двох армійських корпусів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Спецпризначенці Нацполіції розпочали зачистку міста Буча (відео) Спецпризначенці Нацполіції розпочали зачистку міста Буча (відео)
Крім того, поліція посилює патрулювання в усіх звільнених містах Київщини.
56% українців вважає, що росія хоче знищити український народ (відео) 56% українців вважає, що росія хоче знищити український народ (відео)
така думка домінує в усіх регіонах України, – результат опитування Соцгрупою «Рейтинг» 
"Живі щити" та вивезення тіл: розвідка розповіла правду про "гуманітарні коридори" від Росії "Живі щити" та вивезення тіл: розвідка розповіла правду про "гуманітарні коридори" від Росії
7 березня окупанти оголосили про відкриття "гуманітарних коридорів". Втім, варіант запропонований Москвою не має нічого спільного з загальноприйнятими поняттями про евакуацію мирного населення із зони бойових дій.
Load next