Шпигувала за понтонними переправами ЗСУ: СБУ затримала російську агентку

Шпигувала за понтонними переправами ЗСУ: СБУ затримала російську агентку

Контррозвідка Служби безпеки зірвала нову спробу рф отримати актуальну інформацію про Сили оборони на Донеччині.

Про це повідомляє СБУ.

У результаті спецоперації в Слов’янську затримано агентку воєнної розвідки рф, яка збирала розвіддані щодо передислокації підрозділів ЗСУ у напрямку передової. Передусім вона намагалась виявити понтонно-мостові комплекси та локації, де їх використовують для переправлення важкого озброєння через місцеві річки.

Такі відомості потрібні були окупантам для планування бойових наземних операцій та підготовки повітряних ударів по місцях зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ. Про такі плани агресора Служба безпеки дізналася ще на початковому етапі розвідувальної активності російської агентки. Це дозволило своєчасно убезпечити позиції українських військ.

Також у ході документування фігурантки стало відомо про її куратора з воєнної розвідки рф. Саме він визначав завдання та платив за їхнє виконання своїй поплічниці. На фінальній стадії спецоперації ворожу агентку затримали у її власному помешканні.

У затриманої вилучено мобільні телефони, на яких вона регулярно змінювала акаунти для законспірованої комунікації з окупантами.

За даними слідства, зрадницею виявилась 25-річна місцева жителька, ідеологічна прихильниця рашизму. Під час окупації селища Ямпіль загарбники дистанційно завербували жінку через її знайомих у захопленому на той час населеному пункті.

Тривалий час вона перебувала у «сплячому» режимі, але навесні цього року агентку «активували» для розвідувально-підривної діяльності у фронтовому регіоні. Для виконання ворожих завдань вона обходила місцевість, а також намагалась «втемну» випитувати потрібну їй інформацію у своїх знайомих.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Їй загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Клименко оголосив про створення третьої бойової бригади ДПСУ "Гарт"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Load next