Президентка Словаччини звернулась до громадян через замах на Фіцо

Президентка Словаччини звернулась до громадян через замах на Фіцо

Президентка Словаччини Зузана Чапутова і обраний президент Петр Пеллегріні, який ще не заступив на посаду, спільно звернулися до громадян у зв’язку із замахом на прем’єр-міністра Роберта Фіцо.

Про це повідомляє Aktuality. 

Чапутова і її наступник заявили, що вийшли зі спільним зверненням, щоби засудити замах на прем’єра і надіслати сигнал порозуміння в умовах напруженої ситуації. 

Чапутова зазначила, що розбіжність поглядів у суспільстві – це природно, але усі поділяють думку про те, що ситуацію потрібно заспокоїти. 

Вона назвала замах на прем’єр-міністра "великою людською трагедією" і замахом на демократичний лад. 

Пеллегріні сказав, що "нажаханий" тим, до чого може призводити політична поляризація, та нагадав, що Фіцо обійняв свою посаду за результатами демократичних парламентських виборів.

Чапутова й Пеллегріні обоє закликали звичайних громадян і політиків не звинувачувати одне одного у тому, що сталося, не намагатися зіграти на цьому і шукати порозуміння.

Теперішня і наступний президенти заявили, що планують зібрати на зустріч у президентському палаці лідерів представлених у парламенті політичних партій, щоб обговорити з ними, як знизити рівень напруги і заспокоїти ситуацію. 

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Сили оборони продовжують стримувати ворога по всій лінії фронту

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Стрілянина у Черкасах: деталі вбивства бізнесмена (відео +18) Стрілянина у Черкасах: деталі вбивства бізнесмена (відео +18)
На ролику видно, як стрілок вибігає зі зброєю з двору біля кафе, забігає до закладу, стріляє і тікає.
Готував замах на вбивство депутата: поліція затримала злочинця (фото) Готував замах на вбивство депутата: поліція затримала злочинця (фото)
Суд обрав чоловікові безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою.
Ліквідація міністра: на Романа Лещенка готували замах на вбивство: оновлено (відео) Ліквідація міністра: на Романа Лещенка готували замах на вбивство: оновлено (відео)
Замовниками виявились громадянка України та громадянин США.
Load next