У Фінляндії заборонили політичні страйки довше 24 годин

У Фінляндії заборонили політичні страйки довше 24 годин

Фінські депутати ухвалили закон, який обмежує термін політичних страйків, а також страйків на підприємствах.

Про це повідомляє Yle.

Законодавчі зміни встановлюють максимальну тривалість політичного страйку 24 години, тоді як промислові страйки будуть обмежені двома тижнями. За новий закон проголосували 107 депутатів, 57 – виступили проти.

За словами представників правлячої коаліції, ці реформи необхідні для того, щоб зупинити зростання державного боргу та створити 100 тисяч нових робочих місць, — передає Bloomberg.

Дві опозиційні партії — Центристська партія та Рух «Зараз» — проголосували разом з коаліційним урядом за ухвалення закону.

Упродовж останніх шести місяців у Фінляндії пройшли кілька страйків робітників, які протестували проти планів уряду провести низку реформ на ринку праці, зокрема щодо обмеження тривалості політичних страйків.

Профспілки критикують урядові реформи, стверджуючи, що вони послаблять права та становище працівників.

Нагадаємо, Естонія розірвала з Росією угоду у сфері освіти через війну проти України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Рада дозволила демобілізацію чоловіків, у яких троє і більше дітей Рада дозволила демобілізацію чоловіків, у яких троє і більше дітей
Рішення підтримав 331 народний депутат.
Закон австралійського уряду про «антитролів» дозволить користувачам соціальних мереж подавати в суд на хуліганів Закон австралійського уряду про «антитролів» дозволить користувачам соціальних мереж подавати в суд на хуліганів
Уряд Австралії має намір запровадити один із найсуворіших законів про "тролінг" у світі.
Load next