Закон австралійського уряду про «антитролів» дозволить користувачам соціальних мереж подавати в суд на хуліганів

Закон австралійського уряду про «антитролів» дозволить користувачам соціальних мереж подавати в суд на хуліганів
Уряд Австралії має намір запровадити один із найсуворіших законів про "тролінг" у світі.

Закон вимагатиме від компаній розкривати особи користувачів-тролів, але експерти кажуть, що зосередження на наклепі не допоможе обмежити рівень знущань в Інтернеті. Повідомляє The Guardian.

У неділю прем'єр-міністр Австралії, Скотт Моррісон, заявив, що його уряд цього тижня внесе до парламенту закон, який змусить компанії соціальних мереж розкривати особи анонімних облікових записів тролінгу та запропонувати спосіб подати до суду на цих людей за наклеп.

Світ онлайн не повинен бути диким заходом, де боти, фанатики, тролі та інші можуть анонімно ходити навколо і завдавати шкоди людям і завдавати людям боляче, - наголошує прем'єр-міністр.

Відповідно до цього розпорядження соцмережі будуть збирати інформацію про користувачів. Такі персональні дані включатимуть номер телефону, адресу електронної пошти та контактне ім’я користувача.

Правила, які існують у реальному світі, повинні існувати в цифровому та онлайновому світі, – сказав Моррісон.

Злата Новосельська -  pravdatutnews.com

Читайте також
Відкриття ФОП в онлайн-режимі стане швидшим та простішим Відкриття ФОП в онлайн-режимі стане швидшим та простішим
Уряд запроваджує експериментальний проєкт, який дасть змогу отримувати реєстраційні послуги зі створення ФОП без участі державного реєстратора.
В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки
З 16 квітня в Україні набули чинності закони щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки. Окрім цього зросли штрафи за хибний виклик рятувальників, поліції і швидкої допомоги.
Loading...
Load next