На Одещині затримали чоловіків, які незаконно вирубували ліс (фото)

На Одещині затримали чоловіків, які незаконно вирубували ліс (фото)
Їм загрожує штраф чи позбавлення волі до трьох років.

В одному з лісів Роздільнянського району лісники виявили чоловіка, який пиляв дерева, та викликали поліцію. Правоохоронці припинили дії 48-річного жителя Великомихайлівської ОТГ і вилучили у нього бензопилу, транспорт та понад тридцять дерев. Про це повідомляє Національна поліція Одеської області.

На майно чоловіка наклали арешт.  Згідно з санкцією статті, чоловіку загрожує від штрафу до трьох років обмеження або позбавлення волі.

Фото: Нацполіція Одеської області

Є й інформація про іншого незаконного вирубувача лісів. 41-річний житель Березівського району поїхав до лісопосадки в сусідній громаді та спиляв там 140 дерев клена та ясеня. Його викрили, коли «лісоруб» їхав додому із завантаженим деревиною причепом. Дрова, бензопилу та автомобіль у нього також вилучили. Згідно з розрахунками, своїми діями чоловік завдав місцевій сільраді понад 200 тисяч гривень збитків. За порубку лісу, яка завдала істотну шкоду, йому загрожує від п’яти до семи років ув’язнення.

Шановні громадяни, пам’ятайте: порубка, перевезення, зберігання та збут дерев – це процеси, які регламентовані законами України і потребують відповідних дозволів. В іншому випадку це є правопорушенням проти довкілля. Якщо ви стали свідком таких дій, повідомляйте про них на спецлінію «102»,- наголошує слідча Березівського відділу поліції Марія Білоус. 

Дії правопорушників кваліфікували за частинами 1 та 4 статті 246 Кримінального кодексу України.

Читайте також
Іграшки з метамфетаміном: на Одещині прикордонники викрили діяльність злочинної групи (відео) Іграшки з метамфетаміном: на Одещині прикордонники викрили діяльність злочинної групи (відео)
На Одещині прикордонники викрили та припинили діяльність злочинної групи, яка здійснювала виготовлення та масштабну реалізацію метамфетаміну в Україні та за її межами.
ДТП за участі поліцейських: пасажирів з обох машин госпіталізували ДТП за участі поліцейських: пасажирів з обох машин госпіталізували
Дорожньо-транспортна пригода відбулась на автодорозі Одеса — Мелітополь — Новоазовськ.
У санаторії на Одещині отруїлось 30 дітей: МОЗ назвало причину масового отруєння У санаторії на Одещині отруїлось 30 дітей: МОЗ назвало причину масового отруєння
Масове отруєння дітей зафіксували у санаторії в селищі Сергіївка в Одеської області. Минулого тижня у цьому ж закладі напередодні змагань отруїлися шестеро дітей віком від 8 до 10 років.
Loading...
Load next