У Львові студенти підтримали пенсіонера, засудженого за вирощування конопель (фото)

У Львові студенти підтримали пенсіонера, засудженого за вирощування конопель (фото)
Громадська організація «Українські студенти за свободу» вийшла на акцію підтримки засудженого за вирощування конопель 66-річного Андрія Баженова з Жовківщини

Увечері 6 грудня під Львівський апеляційний суд прийшли студенти із плакатами й вимогами змінити рішення суду першої інстанції. Про це повідомляє ГО "Українські Студенти за Свободу".

Минулого тижня у Львівській області Жовківський суд засудив 66-річного пенсіонера Андрія Баженова до п’яти років позбавлення волі за вирощування конопель.  Суд визнав, що пан Андрій не займався збутом канабісу, а вирощував його лише для власних потреб — для лікування.

Фото: Дмитро Гребенюк

Чоловік не визнав свою вину, адже вживання медканабісу є його потребою та громадянською позицією. Зазначають, що пан Андрій, як і багато інших українців, потребує лікування медканабісом, а тому послідовно виступає за його легалізацію.

Лікування медканабісом необхідне для понад 2 млн українців. Серед них — люди, які мають онкологічні захворювання, епілепсію, розсіяний склероз, глаукому, хронічний біль та низку інших хвороб. Окрім того, використання медканабісу допоможе тисячам ветеранів російсько-української війни, які мають діагностований ПТСР, - нагадують в організації.

Варто зазначити, що понад 60 країн дозволили використання медканабісу на законодавчому рівні, проте України серед них немає.

Вирощування і використання медканабісу — не злочин. І пан Андрій не має сидіти у в'язниці лиш тому, що хотів жити без болю! — резюмували в організації.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові відбулась акція протесту на підтримку бізнесу переселенців із Криму (відео) У Львові відбулась акція протесту на підтримку бізнесу переселенців із Криму (відео)
Нашуміла ситуація на Сихові з представниками малого бізнесу досягнула свого піку. Повідомлення орендодавця про бажання достроково розірвати угоди з орендарями, викликала шквал обурень як в самих власників бізнесу, так і тутешніх мешканців. Підприємці, місцеві мешканці та небайдужі містяни зібралися на акцію на підтримку бізнесу переселенців із Криму.
У Львові під стінами ЛОДА пікетувальники вимагали захистити відомого пам’яткоохоронця (відео) У Львові під стінами ЛОДА пікетувальники вимагали захистити відомого пам’яткоохоронця (відео)
Справу проти Василя Петрика мітингарі називають сфабрикованою. Мовляв, так він поплатився за те, що встав на захист Миколаївської фортеці.
Студенти Академії друкарства провели чергову акцію протесту проти об’єднання з ЛНУ (відео) Студенти Академії друкарства провели чергову акцію протесту проти об’єднання з ЛНУ (відео)
У Львові провели чергову акцію протесту проти ініціативи Міністерства освіти й науки щодо приєднання Академії друкарства до ЛНУ ім. Івана Франка.
Loading...
Load next