"Російські військові та зброя і донині залишаються в Придністров'ї": Кулеба заперечив ідею односторонніх поступок Росії

"Російські військові та зброя і донині залишаються в Придністров'ї": Кулеба заперечив ідею односторонніх поступок Росії
У 1992 році у цьому регіоні Молдови загострився збройний конфлікт, який активно підживлювала Росія.

Міністр закордонниз справ України Дмитро Кулеба виключив можливість односторонніх поступок Росії щодо Донбасу. Про це він написав в авторській колонці для видання зі США, передає Foreign Affairs.

Зазначається, що поганим прикладом наслідків таких поступок Кулеба назвав Придністров'я. 

Варто зауважити, глава МЗС впевнений, що Київ не буде йти на односторонні поступки Кремлю щодо Донбасу. Для такого рішення є безліч причин, де одразу згадується фактично окуповане росіянами Придністров'я у Молдові.

Яким був результат обидвох цих поступок? Три десятиріччя "замороженого" конфлікту та жодного врегулювання. Російські військові та зброя і донині залишаються у Придністровському регіоні Молдови, — підсумував Дмитро Кулеба.

Він також переконаний, що ідея змусити Україну якимсь тиском до односторонніх поступок Росії — необдумана, і що такі кроки геть не зроблять Володимира Путіна миролюбним.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
В Кремлі заявили, що Путін сам відповість на запрошення Зеленського щодо зустрічі на Донбасі В Кремлі заявили, що Путін сам відповість на запрошення Зеленського щодо зустрічі на Донбасі
Пєсков повідомив, що Володимиру Путіну, доповіли про запрошення українського президента Зеленського щодо зустрічі двох політиків на території Донбасу, де йде війна.
Loading...
Load next