"Провокації з боку РФ": Україну 20 грудня відвідають президенти Польщі та Литви

"Провокації з боку РФ": Україну 20 грудня відвідають президенти Польщі та Литви
2 грудня Зеленський, Дуда та Науседа провели переговори у форматі відеоконференції.

20 грудня в Україні відбудеться саміт "Люблінського трикутника", на який приїдуть президент Польщі Анджей Дуда та президент Литви Гітанас Науседа. Про це у Twitter написав голова бюро міжнародної політики при президенті Польщі Якуб Кумох.

Зазначається, що президент України Володимир Зеленський, Дуда та Науседа зустрінуться у межах саміту "Люблінського трикутника", щоб обговорити ситуацію з безпекою у регіоні.

Візит президентів Польщі та Литви також є вираженням підтримки України перед тиском і провокаціями з боку РФ. Обидві країни підтримують євроатлантичну інтеграцію України, — наголосив Кумох.

Своєю чергою в Офісі президента України дали оцінку результатам переговорів президентів США та РФ Джо Байдена та Володимира Путіна. Внаслідок медійності могло скластись враження про те, що їм вдалося домовитися про щось конкретне в питанні Донбасу. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, йдеться у матеріалі РБК-Україна "Високі ставки. Чи залишилася загроза вторгнення Росії і що буде з Донбасом".

За його інформацією, стало зрозуміло, що дипломатія має шанс.

Здається, що при стількох емоціях і новинах не може не бути вже готового рішення. Але насправді, процес складніше. Дійсно стало ясно, що у дипломатії є шанс. Дійсно, російська сторона робить максимум, щоб затягнути переговори і вкинути якомога більше відволікаючих речей, — сказав Подоляк.

Також він зазначив, що російська влада справді готова говорити з американською, тому рішення може бути знайдено. Але чи зможуть ці двосторонні переговори допомогти іншим форматам щодо Донбасу — стане зрозуміло на початку наступного року.

Нагадаємо, раніше німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
"Посягання на територіальну цілісність України": СБУ оголосила підозру командиру ПВК "Вагнер" "Посягання на територіальну цілісність України": СБУ оголосила підозру командиру ПВК "Вагнер"
Підозрюваним є російський громадянин, який очолив ПВК для здійснення прихованих військових операцій РФ.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено) Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)
Напередодні Зеленський говорив з президентом США Джо Байденом.
Loading...
Load next