Просто космос: Україна та Єгипет підписали Меморандум про співпрацю в космічній сфері (фото)

Просто космос: Україна та Єгипет підписали Меморандум про співпрацю в космічній сфері (фото)
Меморандум підписали в рамках Восьмого засідання Міжурядової Спільної Комісії по економічному та науково-технічному співробітництву.

Сьогодні, 16 грудня, між Україною і Арабською Республікою Єгипет підписано Меморандум про взаєморозуміння між Державне космічне агентство України та EGSA- Egyptian Space Agency وكالة الفضاء المصرية про співробітництво в космічній сфері та використання космічного простору в мирних цілях. 

Про це пише "ПравдаТУТ News", посилаючись на допис голови Державного космічного агентства України Володимира Тафтая у Фейсбуці.

Фото: Володимир Тафтай

Меморандум має стати основою для реалізації майбутніх спільних проєктів й передбачає співпрацю за низкою напрямів космічної діяльності, в тому числі:

  • у сфері дистанційного зондування Землі;
  • наземної космічної інфраструктури;
  •  супутникових технологій;
  •  освіти та підвищення кваліфікації тощо.
Фото: Володимир Тафтай

Документ підписали Голова Державного космічного агентства України Володимир Тафтай та Виконавчий директор Єгипетського космічного агентства Мохамед Ель-Кусі.

Пленарне засідання Комісії відбулося під головуванням Першого віцепрем'єр-міністра України Свириденко Юлія та Міністра міжнародної торгівлі Єгипту Ранії Аль-Машат.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський поговорив з президентом Єгипту та запросив його в Україну Зеленський поговорив з президентом Єгипту та запросив його в Україну
Зеленський запросив президента Єгипту Абделя Фаттаха Ас-Сісі відвідати Україну з візитом, а також обговорив із ним перспективи та конкретні проєкти у військово-технічній співпраці та космічній сфері.
"Чому Берлін постачає зброю Єгипту, але не Україні?": лідер німецьких "Зелених" розкритикував уряд Німеччини "Чому Берлін постачає зброю Єгипту, але не Україні?": лідер німецьких "Зелених" розкритикував уряд Німеччини
Співголова німецької партії "Зелених" Роберт Габек розкритикував німецький уряд за те, що він більше дбає про посилення безпеки Єгипту, а не України.
Кулеба обговорив евакуацію українців із Сектору Гази з очільником МЗС Єгипту Кулеба обговорив евакуацію українців із Сектору Гази з очільником МЗС Єгипту
Дмитро Кулеба подякував єгипетській стороні за зусилля для організації евакуації українців зі Сектора Гази. Зокрема Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Єгипту Самехом Шукрі.
Loading...
Load next