Кулеба обговорив евакуацію українців із Сектору Гази з очільником МЗС Єгипту

Кулеба обговорив евакуацію українців із Сектору Гази з очільником МЗС Єгипту
Дмитро Кулеба подякував єгипетській стороні за зусилля для організації евакуації українців зі Сектора Гази. Зокрема Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Єгипту Самехом Шукрі.

Пресслужба українського зовнішньополітичного відомства повідомляє, що Шукрі запевнив, що влада Єгипту усвідомлює актуальність запиту України на евакуацію і докладає всіх зусиль для сприяння успішному вивезенню українців з Сектора Гази. Відомо також, що розмова між двома посадовцями відбулася на запит Києва.

Сторони приділили особливу увагу питанню евакуації громадян України з Сектору Газа через Єгипет. Дмитро Кулеба висловив вдячність єгипетській стороні за зусилля з організації, спільно з українським посольством у Каїрі, необхідних екстрених безпекових та логістичних заходів. Самех Шукрі запевнив, що влада Єгипту усвідомлює нагальність запиту України на евакуацію і докладає всіх зусиль для сприяння успішному вивезенню українців із Сектору Газа, - йдеться в заяві.

Зокрема у ході розмови співрозмовники розглянули актуальні питання двосторонніх відносин й домовилися про обмін високими візитами. Глава дипломатії Єгипту повідомив про кроки, які Каїр здійснює для гарантування безпеки іноземних туристів під час пандемії COVID-19. Своєю чергою український міністр зазначив, що Єгипет “залишається комфортним напрямом для відпочинку громадян України”.

Так за даними МЗС, протягом перших місяців 2021 року Єгипет відвідали 320 тисяч українських туристів, товарообіг між Україною та Єгиптом за чотири місяці 2021 року склав 583 мільйонів доларів США. 

Нагадаємо, що 19 травня в МЗС України повідомили, що евакуація українців, які перебувають у Секторі Гази, має відбутись через Єгипет протягом двох 2 діб - 48 годин. Зокрема на той час 127 українців виявили бажання повернутися на Батьківщину. 

Читайте також
Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що протягом 48 годин Україна евакуює із Сектору Гази своїх громадян. Зокрема наразі 127 українців уже виявили бажання повернутися на Батьківщину.
Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ
Українцям, які проживають у Секторі Гази, запропонували сформувати список на евакуацію, внаслідок загострення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною.
Україна евакуювала з Сектора Гази більше сотні українців (фото) Україна евакуювала з Сектора Гази більше сотні українців (фото)
Літак із 109 українцями, які виявили бажання виїхати із Сектора Гази та повернутись додому, приземлився в Києві. Разом з українцями було евакуйовано також 13 громадян Молдови та четверо громадян Болгарії.
Loading...
Load next