Бустерна доза на 70-80% підвищує захист організму від Омікрону - Інститут Коха

Бустерна доза на 70-80% підвищує захист організму від Омікрону - Інститут Коха
Імунітет суттєво підвищується вже через тиждень після бустерної дози, а не через 2, як після другої вакцинації.

З досліджень німецького Інституту Роберта Коха стало відомо, що бустерна доза вакцини проти Covid-19 на 70-80% підвищує захист організму проти всіх штамів коронавірусу, зокрема й Омікрону.

Про це заявив президент Інституту Роберта Коха Лотар Вілер на брифінгу 22 грудня, пише Укрінформ.

Наразі кількість випадків інфікування поступово знижується, але Омікрон ще не став домінувати у Німеччині. Утім, з огляду на те, що новий штам розповсюджується дуже швидко – фіксується подвоєння кількості випадків кожні 2-3 дні – варто виходити з того, що дуже скоро він переважатиме над Дельтою, - зазначив Вілер.

Міністр охорони здоров’я Німеччини Карл Лаутербах погодився з професором Вілером у тому, що бустерна доза «радикально» підвищує захист проти коронавірусу. Крім того, він додав, що імунітет суттєво підвищується вже через тиждень після бустерної дози, а не через 2, як після другої вакцинації.

Міністр наголосив на необхідності зарадити «особливо важкій Омікронній хвилі» та повідомив про плани МОЗ ФРН зробити 60 млн бустерних доз найближчими тижнями.

Агресивна кампанія з вакцинації проходить добре та дає результати, — заявив Лаутербах.

Крім того, він порадив протягом святкових днів якомога частіше тестуватися.

Постійна комісія з вакцинації (Stiko) в новій рекомендації радить проводити ревакцинацію дорослим через три місяці, а не через шість. Поточні дані свідчать про значно знижений захист від Омікрону після базової імунізації протягом 3-4 місяців, стверджують в комісії. Після ревакцинації захисний ефект знову значно зростає.

Вас може зацікавити: "Названо п'ять основних симптомів штаму Омікрон".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
ВООЗ рекомендує бустерну дозу для щеплених інактивованими вакцинами ВООЗ рекомендує бустерну дозу для щеплених інактивованими вакцинами
Рекомендація поширюється також для людей зі слабким імунітетом.
За прикладом Європи: Україна готова впровадити бустерну дозу вакцини За прикладом Європи: Україна готова впровадити бустерну дозу вакцини
Міністр додав, що для цього вакцин в Україні є достатньо.
У Німеччині та Великій Британії підтвердили перші випадки штаму "омікрон" У Німеччині та Великій Британії підтвердили перші випадки штаму "омікрон"
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам коронавірусу грецькою літерою "омікрон" і кваліфікувала новий варіант вірусу як той, що викликає занепокоєння.
Loading...
Load next